Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova i Pardubic bojují s covidem a jsou dalšími kluby extraligy v karanténě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova a Pardubic jsou dalšími extraligovými týmy, které nemohou hrát kvůli nákaze nemocí covid-19 a musí nastoupit do pětidenní karantény. Severočeši si proto odloží tři zápasy do konce tohoto týdne. Klub o tom informoval v úterý na svém webu. Dynamo pak podle oficiálních internetových stránek pardubického klubu musí přesunout nejbližší dvě extraligová utkání s HC Olomouc a HC Oceláři Třinec. A aby toho nebylo málo, podezření na omikron mají i ve Vítkovicích, takže jejich páteční zápas v Hradci Králové byl odložen.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Litvínova jsou dalším extraligovým týmem, který nemůže hrát kvůli nákaze nemocí covid-19 a musí nastoupit do pětidenní karantény.

Článek

Vedle Pardubic, Sparty a Litvínova, které zamířily do karantény v úterý, momentálně nehrají soutěžní zápasy kvůli výskytu covidu ani České Budějovice, Mladá Boleslav a Zlín. Již začátkem roku bojoval s koronavirem i obhájce titulu a aktuálně vedoucí tým soutěže Třinec.

Litvínov se měl utkat ve středu s Hradcem Králové. Hrát ale nebude mužstvo Vervy ani v pátek v Olomouci a nový termín bude klub hledat také pro duel s Karlovými Vary, který byl naplánovaný na neděli.

Pardubické Dynamo mělo v úterý od 18:00 v enteria areně změřit síly s HC Olomouc a o dva dny později ve čtvrtek 20. ledna od 17:00 v Třinci s místními Oceláři. Jenže kvůli nákaze některých hráčů, kteří musí do pětidenní karantény, byl klub nucen zápasy odložit na jiný termín.

A podezření na covid mají i ve Vítkovicích. Ostravané proto požádali Hradec Králové o odložení pátečního duelu 44. kola na východě Čech a Východočeši jejich prosbě vyšli vstříc. Hrát se bude 30. ledna.

Celý tým Vítkovic absolvuje během středy PCR testy a jejich výsledky určí, zda bude muset mužstvo  do karantény.

Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla pro případy, že by nemoc covid-19 zasáhla do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů. V případě, že by se to nepodařilo, může nové termíny zápasů stanovit ředitel soutěže Josef Řezníček nebo sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play off, musejí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, do tabulky se mu započítá počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrály všechny kluby.

Reklama

Související témata:
  3 : 1 Třinec - Pardubice 3 : 1 27. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články