Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi získali na hostování zkušeného obránce Šticha

Obranu hokejistů Mladé Boleslavi posílil David Štich. Třiatřicetiletý zadák už v Bruslařském klubu hrál v letech 2016-17, v uplynulém ročníku extraligy nastupoval za České Budějovice. V Mladé Boleslavi je na hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Štich se přesouvá do Mladé Boleslavi

Článek

Středočeský celek opustili za poslední měsíc dva obránci. K odchodu do zámoří se po draftu NHL rozhodl David Moravec a kvůli zdravotním komplikacím ukončil kariéru Mitch Fillman. "Samozřejmě jsme museli reagovat," prohlásil sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost na klubovém webu.

"Davida zdobí především tvrdost, obětavost a dobrý charakter," uvedl Nedorost k nové posile. "Oboustranně víme, co od sebe čekat. Je to zkušený obránce, který ví, jaká je jeho role. Pravdou je, že hráč jeho typu nám scházel," doplnil manažer.

Mužstvo už trénuje na ledě, připojili se i zahraniční hráči Slovinec Gašper Krošelj, Lotyš Maris Bičevskis a Švéd Pontus Aberg. "Dál budeme makat především na fyzičce. Bude to hodně o bruslení, osobních soubojích a individuálních záležitostech," řekl trenér Ladislav Čihák.

"Potom se postupně začneme chystat na přípravné zápasy a samozřejmě začneme víc tlačit na taktiku. Vytvoříme si určité trojice nebo dvojice, které bychom chtěli vidět spolu a které potom do těch přáteláků budeme nasazovat," dodal Čihák.

Reklama

Související témata: