Hlavní obsah

Hokejisty Motoru posílí lotyšský útočník Dzierkals

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jih Čech putuje z Plzně Lotyš Martins Dzierkals. Pětadvacetiletý útočník přichází z Plzně, kde působil v minulé sezoně. A nevedl si vůbec špatně. V základní části měl na 30 bodů. V play off přidal dvě gólové přihrávky. S Českými Budějovicemi podepsal roční kontrakt.

Martins Dzierkals míří z Plzně do Českých Budějovic

Článek

Útočné řady českobudějovického Motoru vyztuží lotyšský útočník Martins Dzierkals, jenž přichází z Plzně. Na západě Čech strávil jeden rok, na stejnou dobu se upsal i na jihu Čech. Ve své premiérové extraligové sezoně sehrál celkem 49 střetnutí, ve kterých nastřádal 30 kanadských bodů. Uvedl se 10 brankami a 20 asistencemi.

V Motoru však nebude jediným lotyšským hokejistou. V kádru se potká se svým krajanem Kristofersem Bindulisem, který se stará o defenzívu Budějovic.

Dzierkals nehrál v uplynulém ročníku pouze na klubové úrovni, ale také v lotyšské reprezentaci, za kterou nastupoval na olympijských hrách v Pekingu. V květnu se představil též na šampionátu ve Finsku.

Reklama

Související témata: