Hlavní obsah

Hokejisty Hradce Králové posílí bek Marcel, přijde na hostování do konce sezony

Hokejisté extraligového Hradce Králové získali novou posilu do obrany. V reakci na marodku v defenzivních řadách a nedávný odchod Richarda Nedomlela do Liberce se Východočeši dohodli na spolupráci s Patrikem Marcelem. Brzy osmadvacetiletý hráč prvoligových Litoměřic by měl hostovat v mužstvu Mountfieldu do konce sezony.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují gól. ilustrační foto

Článek

"Patrika jsme nějaký čas sledovali, víme, co je to za hráče. Po odchodu Richarda Nedomlela jsme chtěli zpevnit naši obranu a přinést důraz nejen do našeho brankoviště. Prozatím jsme domluveni na spolupráci do konce této sezony," uvedl pro klubový web generální manažer královéhradeckého týmu Aleš Kmoníček.

Plzeňský rodák Marcel prošel v kariéře mládežnickými reprezentačními výběry a zahrál si i na juniorském mistrovství světa. Extraligu okusil v sezoně 2013/14 během sedmi startů v Plzni, kde hokejově vyrostl, ale na další vystoupení mezi domácí elitou si musel počkat až do probíhajícího ročníku, kdy přidal deset zápasů za České Budějovice, kde byl na hostování. Nebodoval v nich, ale v dalších 11 utkáních za Litoměřice dal dva góly a na jeden nahrál.

K týmu Hradce Králové by se měl Marcel připojit ve čtvrtek, hned v pátek pak bude připraven naskočit do zápasu, který by pro něho byl velmi pikantní, neboť Hradec Králové přivítá pod Bílou věží shodou okolností právě Plzeň.

Reklama

Související témata: