Hlavní obsah

Hokejisty Zlína opouštějí po sestupu Claireaux, Ferenc a Karafiát

Francouzský hokejový útočník Valentin Claireaux opouští extraligový Zlín a v závěru sezony bude působit ve Švýcarsku. Moravský klub, který je již jistým sestupujícím z nejvyšší soutěže, na svém oficiálním webu uvedl, že kádr Beranů opouštějí i obránce Jakub Ferenc a útočník Jiří Karafiát.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejista Jakub Ferenc ze Zlína opouští po sestupu Berany. Odcházejí i další hráči.

Článek

Třicetiletý Claireaux se do Zlína vrátil v lednu z Mladé Boleslavi a měl klubu pomoct zajistit účast mezi elitou i pro příští sezonu. Poté, co se to nepodařilo, uvolnili jej Moravané do blíže nespecifikovaného celku ve Švýcarsku. Klub ale na jeho služby uplatnil opci pro příští sezonu, Claireaux by se tak měl do Zlína vrátit. V novém angažmá by měl mít příležitost připravit se na mistrovství světa.

O dva roky starší Ferenc by měl sezonu dohrát v Německu, jméno nového klubu Zlín neoznámil. Třiadvacetiletý Karafiát míří do týmu Joensuun Kiekko-Pojat v druhé nejvyšší finské soutěži.

V minulých dnech Zlín již opustili obránci Daniel Gazda, Roberts Mamčics nebo útočníci Alexandr Mallet a Vladimir Michasjonok.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice