Hlavní obsah

K. Vary - Třinec 3:2 PPHokejová Energie válí, doma si vyšlápla i na extraligového lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Pulpán 1 : 0
37. Marcinko 1 : 1
41. Hrehorčák 1 : 2
51. Mikúš 2 : 2
63. Redlich 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v úterní dohrávce 40. kola extraligy nad lídrem z Třince 3:2 v prodloužení. Energie bodovala v nejvyšší soutěži posedmé za sebou, v čase 62:26 rozhodl útočník Tomáš Redlich. Oceláři mají v čele tabulky pětibodový náskok před Hradcem Králové.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince, Tomáš Mikúš z Karlových Varů

Článek

Utkání bylo hned ve druhé minutě přerušeno kvůli poškození plexiskla na reklamním banneru a po zhruba čtvrthodinové nucené přestávce byli v úvodních deseti minutách aktivnější Oceláři, když zejména střely Hrehorčáka a Růžičky zaměstnaly Habala, který dnes dostal v brance domácích přednost před Lukešem.

Karlovarští se osmělili po polovině úvodního dějství, a to zejména díky třem rychle po sobě jdoucím přesilovkám. Nejblíže byl ke vstřelení první branky v 11. minutě Kohout, který ale po ideální Koblasově přihrávce minul odkrytou část třinecké branky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Třince Marek Mazanec

Střelecký účet utkání otevřel ve 23. minutě domácí Pulpán, jehož nahození v útočném pásmu skončilo nad Mazancovou lapačkou. Srdnatě bojující domácí měli další velkou příležitost díky Flekovi, který ale po samostatném úniku minul branku. Na druhé straně měl příležitost ke skórování Szturc, ale po přihrávce nové třinecké posily Bakoše neprocedil puk mezi betony výborně chytajícího Habala.

Ve 36. minutě dostali Slezané možnost hrát celé dvě minuty přesilovou hru pět na tři, když ve stejnou chvíli obdrželi trest za podrážení Pulpán a Weinhold. Nabídnutou šanci využil po 25 vteřinách Marcinko, který v předbrankovém prostoru tečoval přesnou nahrávku Chmielewského.

Ze třetího dějství uběhlo pouhých 11 sekund, když se na pravém křídle objevil zcela osamocený Hrehorčák a přesnou křížnou střelou otočil vývoj zápasu. Hráče z lázeňského města však nepříznivý vývoj zápasu nepoložil a snažili se i nadále Slezany aktivně napadat.

Po vyloučení Jaroměřského a následně i Adámka dostali rovněž domácí příležitost hrát minutu a čtvrt ve dvojnásobné početní výhodě. Energie sice přesilovku nevyužila, ale těsně po návratu Adámka na led vyrovnal prudkou střelou ze středu pravého kruhu Mikúš. Vrátit vedení na stranu Ocelářů mohl ještě v 58. minutě agilní Marcinko, ale jeho střelu Habal vytěsnil lapačkou mimo tři tyče.

V prodloužení rozhodl v 63. minutě Redlich, který zužitkoval při přečíslení přihrávku Beránka. Domácí tak porazili v domácím prostředí svého dnešního soupeře po šesti letech a dvou měsících.

Dohrávka 40. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Pulpán (Koblasa, O. Beránek), 51. T. Mikúš (Koblasa, Pulpán), 63. Redlich (O. Beránek) - 37. Marcinko (Chmielewski, Martin Růžička), 41. Hrehorčák (M. Adámek). Rozhodčí: Pešina, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, M.Rohan, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán, Weinhold - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Třinec: Mazanec - M. Adámek, Jaroměřský, Teper, D. Krenželok, J. Michálek, M. Zbořil - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Svačina, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, R. Szturc, Bakoš - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice