Hlavní obsah

Lídr z Třince na stobodovou hranici nedosáhl, Motor po obratu slaví výhru

Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v úterní dohrávce 43. kola extraligy nad Vítkovicemi 3:2. Jihočeši vyhráli popáté za sebou a upevnili si páté místo. Dva góly dal zkušený útočník Vondrka. Vedoucí Třinec prohrál v Karlových Varech 2:3 v prodloužení a jeho náskok na druhý Hradec Králové narostl na pět bodů, na dosažení hraníce sta získaných bodů ale musejí Oceláři zatím zapomenout. Mladá Boleslav po sérii tří porážek prohrála s předposledním Kladnem 0:1 v prodloužení. V posledním úterním utkání si Olomouc doma poradila s Litvínovem 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Plekanec z Kladna a brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Karlovarští hokejisté bodovali v extralize už sedmkrát po sobě, když parádní formu potvrdili v duelu s lídrem z Třince. Oceláři sice jeli na led Energie s vizitkou celku, který vyhrál 17 z posledních 19 vzájemných utkání, tentokrát ale slavili Západočeši. Lídr prohrál 2:3 v prodloužení a musí tak zatím zapomenout na dosažení sta získaných bodů.

Hosté přitom měli zápas rozjetý lépe a ještě na začátku třetí třetiny vedli. To se už po jedenácti sekundách trefil Hrehorčák, ale Energie srovnala a v prodloužení pro domácí vystřelil vítězství Tomáš Redlich.

České Budějovice v přímém souboji o páté místo udolaly Vítkovice 3:2 a odskočily soupeři na rozdíl tří bodů. Hosty poslal v 16. minutě do vedení Petr Fridrich, ale Jihočeši dali v závěrečné třetině tři góly a skóre otočili. Dvěma brankami a asistencí se blýskl devětatřicetiletý veterán Michal Vondrka. Motor porazil Vítkovice poprvé po třech zápasech a zvítězil popáté za sebou. Naopak Slezané prohráli potřetí z posledních čtyř kol.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Josef Koláček z Českých Budějovic a brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Do sestavy Rytířů se po dvouzápasové pauze vrátil Jaromír Jágr a Kladno vyhrálo v dohrávce 43. kola extraligy v Mladé Boleslavi 1:0 v prodloužení. Venku Kladenští zvítězili počtvrté za sebou a vzdálili se v boji o záchranu poslednímu Zlínu na rozdíl 14 bodů.

V čase 64:46 rozhodl kanadský obránce Kyle Wood, jeho krajan Landon Bow udržel podruhé v sezoně čisté konto. Rytíři tak vyhráli v Mladé Boleslavi v soubojích v nejvyšší soutěži poprvé od 3. listopadu 2011 po šesti prohrách v řadě. Bruslařský klub natáhl aktuální sérii porážek na čtyři zápasy a podruhé za sebou prohrál v nastavení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový útočník Jaromír Jágr z Kladna.

Olomouc porazila v dohrávce 44. extraligového kola Litvínov 4:1. Hanáci v důležitém souboji týmů z hrany předkola play off ještě po první třetině prohrávali, nakonec ale po třech porážkách zabrali a zvýšili náskok před svým dnešním soupeřem na rozdíl čtyř bodů.

Hokejová Tipsport extraliga - dohrávka 40. kola:
Karlovy Vary - Třinec 3:2 v prodloužení
Branky: 23. Pulpán, 51. Mikúš, 63. Redlich - 37. Marcinko, 41. Hrehorčák.
Dohrávky 43. kola:
České Budějovice - Vítkovice 3:2
Branky: 46. Šenkeřík, 48.a 57. Vondrka - 16. Fridrich, 51. Stehlík.
Mladá Boleslav - Kladno 0:1 v prodloužení
Branka: 65. Wood.
Dohrávka 44. kola:
Olomouc - Litvínov 4:1
Branky: 23. Kolouch, 38. Lichanec, 53. Knotek, 56. Kusko - 19. Estephan.

Reklama

Související témata: