Hlavní obsah

Hokejové Kladno má novou posilu

Hokejisty Kladna posílil z prvoligového Prostějova útočník Jakub Babka, který hraje i na postu obránce. Devětadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic přichází jako náhrada za útočníka Marka Račuka, jenž naopak zamířil do týmu Jestřábů. Babka nastoupí za Rytíře už v dnešním utkání proti Olomouci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejové Kladno má novou posilu.

Článek

Babka si v této sezoně připsal za Prostějov v 31 zápasech pět branek a 16 asistencí. V extralize má dosud na kontě jen deset utkání ze sezony 2014/15 za pražskou Slavii a nebodoval v nich.

V první lize za Beroun, Havlíčkův Brod, Motor České Budějovice, Vsetín a Havířov sehrál 405 zápasů a nasbíral 208 bodů (63+145). Dalších 32 startů má v baráži o extraligu a zaznamenal v nich pět asistencí. Působil také ve slovenské extralize v Žilině a v německé druhé nejvyšší soutěži ve Freiburgu.

O Račukově odchodu informoval v sobotu kladenský klub a devětadvacetiletý útočník hned nastoupil za Jestřáby v sobotním duelu v Sokolově při porážce 4:5. Račuk měl v týmu Rytířů podle Kladenského deníku po Vánocích konflikty s Matějem Beranem a Jakem Dotchinem a již dříve s Jakubem Strnadem, který nyní působí ve Spartě.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec