Hlavní obsah

V Kladně to vře! Během tréninku se spoluhráči měli krvavě poprat, klub to odmítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nálada v hokejovém Kladně se limitně blíží nule. Tým hrajícího majitele Jaromíra Jágra vyhrál jediný z posledních deseti duelů (a to ještě jen za dva body) a po úterní klíčové bitvě se Zlínem, jemuž Rytíři podlehli 1:3, už začíná být situace kritická. A aby toho nebylo málo, v uplynulých dnech mělo dokonce dojít k fyzickému střetu dvou hráčů klubu přímo během tréninku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hrající majitel Kladna Jaromír Jágr během zápasu se Zlínem.

Článek

Pryč je pohodlný kladenský náskok na poslední Zlín, který byl v jednu chvíli dokonce dvouciferný. Po úterní vzájemné bitvě se smrskl na pouhé tři bodíky, které Berani můžou umazat už v pátek večer, pokud v základní hrací době vyhrají v Olomouci.

Rytířům tak reálně hrozí, že místo čtrnácté pozice po základní části extraligy a baráži s vítězem první ligy jako poslední celek extraligy rovnou zahučí o patro níž.

V klubu hrajícím v chomutovském azylu je logicky dusno. Dokonce takové, že mělo přerůst v potyčku během tréninku. Podle Kladenského deníku, který s informací přišel jako první, mělo okolo Silvestra dojít k fyzickému střetu útočníka Marka Račuka s nejproduktivnějším obráncem Rytířů Jakem Dotchinem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Tomáš Redlich (vlevo) z Karlových Varů a Jake Dotchin z Kladna.

Mezi některými fanoušky na sociálních sítích dokonce kolují zaručené zvěsti o krvavých zraněních a zlomeninách nosů obou kohoutů. Těmto verzím ale neodpovídá fakt, že oba ve svých obličejích nemají po zranění ani památky.

Do úterní bitvy se Zlínem sice ani jeden z nich nezasáhl, tiskový mluvčí Rytířů Lukáš Jůdl ale odmítá, že by důvodem byl údajný vzájemný konflikt na tréninku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Račuk z Kladna (uprostřed).

„Račuk a Dotchin nezasáhli do posledního utkání ze zdravotních důvodů, které ale nesouvisí s tím, co se objevilo na sociálních sítích, to popíráme. Charakter zranění z pochopitelných důvodů nikdy nezveřejňujeme, proto ani v těchto případech nemohu být konkrétnější," reaguje Jůdl v klubovém prohlášení.

„Pokaždé, když se týmu nedaří, začíná se rojit mezi fanoušky spousta informací a dezinformací, to tak bývá. Já bych ale chtěl fanoušky poprosit o trpělivost, všichni hokej na Kladně chceme udržet v extralize," zakončuje Jůdl.

Kladno má v pátek zápasové volno, do akce půjde až v neděli v Chomutově, kde přivítá Olomouc. Jaromír Jágr, který není zdravotně zcela fit, a poslední zápasy hrál přes bolest, řeší i posílení kádru. Jenže trh je přebraný a sehnat akvizici, která by potápějícímu se týmu opravdu pomohla, není jednoduché.

Reklama

Související témata: