Hlavní obsah

Televizní revoluce. Hokejoví fanoušci mohou vidět všechna extraligová utkání v přímých přenosech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v televizní historii se odvysílají všechny zápasy hokejové extraligy v přímých přenosech. Stanice O2 TV Sport se až do sezony 2027/2028 stává hlavním vysílatelem nejvyšší domácí soutěže s garancí nejvyššího počtu přenosů a chystá pro diváky revoluční model vysílání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Díky inovativním technologiím digitální televize uvidí fanoušci poprvé v historii všechny zápasy z celé sezony prostřednictvím multidimenze. Přímo stanice O2 TV Sport odvysílá ze základní části Tipsport extraligy 341 zápasů. Kompletního pokrytí se pak dočká i play off.

Přímé přenosy z extraligových utkání bude nadále možné sledovat také prostřednictvím České televize, která uspěla se svou nabídkou na vysílání na volně šířeném programu. Kanál ČT sport ale může ze základní části nabídnout maximálně 23 přenosů.

Také web Sport.cz se s platností od příštího extraligového ročníku, tedy sezony 2023/24, stává partnerem nejvyšší hokejové soutěže v České republice. Uspěl totiž ve výběrovém řízení a získal na pět let exkluzivní video obsah v podobě sestřihů, které budou k dispozici už během jednotlivých zápasů soutěže i bezprostředně po nich.

O2 TV je vítězem otevřeného výběrového řízení na vybraná mediální práva v kategorii určené pro televizní vysílatele na území ČR a pro nadcházejících pět sezon bude hlavním vysílatelem hokejové extraligy. „Extraliga z hlediska atraktivity a zájmu dlouhodobě funguje. Důkazem bylo i letošní play off, kdy sledovanost vypjatých duelů na O2 TV Sport přesáhla 300 tisíc diváků, což extraligu zařazuje mezi nejsledovanější sportovní soutěže u nás," říká šéfka obsahu O2 TV Anna Lenerová. „Nově fanoušci v O2 TV nepřijdou o žádný zápas. Můžeme slíbit, že v nadcházejících sezonách dostanou nejširší hokejovou nabídku, která tu v takovém rozsahu nikdy v historii nebyla," doplňuje Lenerová.

Společnost Canal+, která dříve avizovala zájem o mediální práva, konkrétní nabídku na žádný z balíčků nakonec nepodala a pokročilých fází výběrového řízení se nezúčastnila.

„S vítězi, ať už jde o televizní vysílatele či držitele balíčku práv na extraligové sestřihy, ihned zahájíme jednání směřující k podpisu kontraktů. Věříme, že nám tyto kontrakty společně s výnosy od reklamních partnerů pomohou plnit naše závazky vůči Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje a že se nám současně podaří splnit náš cíl zajistit profesionální mediální prezentaci nejvyšší hokejové soutěže pro fanoušky, kluby a partnery soutěže," uvedla šéfka BPA Jana Obermajerová.

Stanice O2 TV Sport plánuje pokračovat v nasazování moderních technologií, jako jsou například speciální kamery O2 TV Helmet Cam, díky které lze sledovat výjimečné záběry z kamery umístěné na helmách rozhodčích, nebo O2 TV Inside Cam, která přináší unikátní záběry z ledové plochy i tribun. „Navážeme na naši úspěšnou cestu, kdy jsme do hokeje přinesli zcela nové divácké zážitky. Ať už se jedná o speciální kamery, online statistiky, studia či virtuální realitu. Již nyní pracujeme na posílení redakce, protože nás čeká výroba více než 300 utkání za sezonu, což je pětkrát více než jsme dělali dosud," uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: