Hlavní obsah

Hokejový obránce Sičák se stal posilou Karlových Varů

Karlovy Vary

Hokejový obránce Vladimír Sičák, který v minulé sezóně působil v pražské Spartě, se stal posilou Karlových Varů. S Energií podepsal třiatřicetiletý Sičák roční smlouvu. Naopak kádr Karlových Varů opouští slovenský zadák Branislav Kubka, který míří na týdenní zkoušku do Plzně. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"S Vláďou jsme byli v kontaktu už po jeho odchodu ze Sparty, protože jsme hledali konstruktivního obránce, který má vynikající ofenzivní schopnosti. Svými zkušenostmi a vysokou kvalitou patří mezi nejlepší obránce v extralize," řekl serveru generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

"Upřednostňoval angažmá v zahraničí, na které čekal do poslední chvíle. Byli jsme domluveni, že na nabídku z ciziny bude čekat do 31. srpna. Když žádná adekvátní nepřišla, hned 1. září jsme se spojili a začali řešit smlouvu," navázal Vaněk.

V kontraktu platném do 30. dubna 2015 má hráč klauzuli o možnosti odchodu do ciziny. "V období prosince a ledna může využít případné zajímavé nabídky na angažmá v zahraničí. I přes tuto podmínku jsme s podpisem souhlasili a doufáme, že Vláďa dobře zapadne do našeho týmu a zůstane nakonec až do konce sezony. I pokud by odešel, je pro nás důležité, že nám pomůže minimálně v polovině zápasů základní části. Sezónu potřebujeme dobře odstartovat a takto zkušených beků je v extralize málo. Náš kádr v tomto směru potřeboval jednoznačně posílit," doplnil Vaněk.

Sičák si v uplynulé sezóně připsal v extralize v 50 zápasech včetně play off 12 bodů za tři branky a devět asistencí. V nejvyšší soutěži má na kontě bývalý hráč Českých Budějovic, Vítkovic i Pardubic 388 utkání a 115 bodů za 28 gólů a 87 přihrávek. Působil také v zámoří v juniorské WHL v Medicine Hat, v nižší ECHL v Greenvillu a v IHL v Orlandu. V Evropě nastupoval ve Finsku za Hämmenlinnu, TPS Turku a Kärpät Oulu a ve Švédsku za MODO Hockey a Malmö.

Šestadvacetiletý Kubka přišel do Karlových Varů loni v létě z Banské Bystrice. Za Energii sehrál i se skupinou o umístění 23 utkání a zaznamenal dvě asistence. Nastupoval i na farmě v druholigovém Sokolově.

Reklama

Související témata: