Hlavní obsah

Hokejový útočník Kalus dostal čtyřzápasový trest za faul na Langa

Hokejový útočník Marek Kalus z Vítkovic dostal od disciplinární komise extraligy čtyřzápasový trest za faul na plzeňského útočníka Martina Langa v úterním utkání 55. kola. Navíc musí zaplatit pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Marek Kalus z Vítkovic, Matt Petgrave a Marek Hecl z Pardubic.

Článek

Kalus fauloval Langa již v 7. minutě a od hlavních rozhodčích Tomáše Horáka a Oldřicha Hejduka dostal trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Dnes mu komise navíc zastavila činnost.

"Hráč se při zákroku nesoustředil na možnost získat kotouč, ale postupoval se zřejmým záměrem s plnou intenzitou zasáhnout protihráče, Zákrok byl veden agresivně, nebezpečným způsobem a ve vysoké nájezdové rychlosti, navíc v situaci, kdy byl hráč po odehrání kotouče a předchozím souboji s jiným protihráčem v nejvíce zranitelné pozici, s minimální možností se zákroku bránit," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík v tiskové zprávě a poukázal na fakt, že Lang si ze střetu odnesl poranění levého ramene.

Čtyřzápasový trest a pokutu dostal Kalus i proto, že jeho zákrok řešila disciplinární komise v této sezoně podruhé. V listopadu byl dodatečně potrestaný za faul na litvínovského obránce Jana Strejčka. Osmadvacetiletý útočník nuceně vynechá zápasy proti Brnu, Litvínovu, Kladnu a Českým Budějovicím.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice