Hlavní obsah

Hokejový útočník Přibyl bude pokračovat ve Spartě

Hokejový útočník Daniel Přibyl prodloužil smlouvu v extralize se Spartou. V dresu Pražanů hrál v uplynulém ročníku po dlouhodobých problémech s kolenem, kvůli nimž vynechal čtyři sezony. Devětadvacetiletý centr nastoupil za úřadujícího vicemistra v základní části do šesti utkání a jinak působil v prvoligovém Sokolově. Teď se bude snažit usadit ve sparťanské sestavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Přibyl na archivním snímku.

Článek

"Už nyní se připravuje na další sezonu, nic nepodceňuje. Věříme, že se mu podaří naplno prosadit do sparťanského A-týmu. Stále to má v sobě," řekl klubovému webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Přibyl při problémech s několikrát operovaným kolenem odehrál na dlouho poslední zápas v březnu 2017 na farmě Calgary ve Stocktonu v nižší AHL. Návratu se dočkal až loni v listopadu v dresu Sokolova a do extraligy se vrátil o jedenáct dnů později v domácím utkání Sparty proti Liberci (4:1).

"Jsem vděčný, že se povedlo to, co už vypadalo nereálně. Sparta mi v mém návratu na led moc pomohla," uvedl Přibyl, který v této sezoně za Spartu nebodoval. Za Sokolov nasbíral v 23 duelech včetně play off 18 bodů za šest gólů a 12 asistencí. "Plánoval jsem hlavně návrat na Spartu, ale nakonec bych řekl, že právě období v Sokolově mi pomohlo dostat se zpět do optimální formy," doplnil Přibyl.

V extralize má sparťanský odchovanec na kontě 221 utkání a 136 bodů (60+76). V sezoně 2015/16 sehrál i dva duely za českou reprezentaci a zaznamenal jednu přihrávku. Pak podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu s Calgary, ale stihl jen 33 utkání za Stockton a připsal si v nich pět branek a 10 asistencí.

Reklama

Související témata: