Hlavní obsah

Holík se ve Zlíně s Bukartsem skamarádil. Teď je to ale soupeř, jehož chci porazit, tvrdí útočník Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety vyřadili po napínavém souboji Vítkovice v předkole extraligového play off, a teď brněnští hokejisté věří, že se jim totéž povede ve čtvrtfinále. Centr elitní útočné formace Komety Petr Holík si však před pátečním startem série na ostravském ledě uvědomuje, že nadcházející soupeř učinil od té doby značný výkonnostní pokrok.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Holík z Brna a brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Článek

Čekají vás nyní silnější Vítkovice?

Bezesporu ano. Hodně zapracovaly na systému hry, a hlavně vhodně doplnily kádr. Šance na postup vidím padesát na padesát. Věřím, že na konci série budeme spokojenější my.

K největším oporám Vítkovic teď patří i americký střelec Peter Mueller, s nímž jste do minulé sezony nastupoval v Brně, a lotyšský útočník Roberts Bukarts, který byl ještě předtím vaším parťákem ve Zlíně. Od nich a od reprezentanta Lakatoše vám hrozí největší nebezpečí?

Jsou to určitě výborní hokejisté. Střílejí hodně gólů a sbírají i dost asistencí. Pozor si na ně musíme dát především v jejich početní převaze. Rozhodně to ale nebude jen o třech hráčích. Vítkovičtí mají totiž nesmírně kompaktní tým. Všechny jejich řady jsou hodně kvalitní.

Byl jste poslední dobou s Muellerem či Bukartsem v kontaktu?

S Bukym jsme se před lety, když jsme spolu hráli za Zlín, hodně skamarádili. Vídali jsme se často i mimo led. Dodnes si s Robertsem píšeme. To teď jde ale pochopitelně všechno stranou. Momentálně ho vnímám výhradně jako soupeře, jehož chci za každou cenu porazit.

Petera Muellera jste míval ještě v loňské sezoně na ledě po boku. Je zejména v přesilovkách při zakončení vůbec bránitelný?

Určitě ano. Znovu ale zdůrazňuju, že to nebude o jednotlivci. V základní části jsme se v domácím utkání s Vítkovicemi zaměřili v oslabeních především na Lakatoše, a dostali jsme v nich dva góly od jiných hráčů, kteří zůstali volní. Jde tedy o to, abychom se na jejich přesilovky připravili celkově.

Také vám se v početní převaze daří. Snažíte se přesilovky ještě vylepšovat?

Hodně sedíme u videa a díváme se, jak v nich nadcházející soupeř brání. Na základě toho se pokaždé pokoušíme vymyslet něco nového.

Na případné Lakatošovy provokace jste připraveni?

Play off bývá vyhecované, k něčemu takovému může dojít. Rozhodně se ale nesoustředíme na jednoho hráče.

Jak si hýčkáte brankáře Dominika Furcha, který chytal v závěru základní části extraligy i v předkole proti Mladé Boleslavi v excelentní formě?

On je v klidu a pohodě. Všichni věříme, že nás bude držet i ve čtvrtfinále.

Jak jste si užil postup z předkola přes Mladou Boleslav ve srovnání s tím, v jaké herní a výsledkové krizi se Kometa nacházela na přelomu roku?

Sezona se odvíjela jako na houpačce. Chvíli se dařilo, chvíli ne. Za základní částí extraligy jsme už ale udělali tlustou čáru. Teď je nálada v mužstvu samozřejmě mnohem lepší než kolem Vánoc.

V předkole jste si ve čtyřech zápasech s Mladou Boleslaví připsal pět kanadských bodů. Cítíte, že vaše forma s koncem sezony graduje?

Doufám, že to tak je. Věřím, že to bude pokračovat a budu nadále mužstvu co nejvíc platný. Aktuálně chci v pátek a v sobotu týmu pomoct v Ostravě aspoň k jedné výhře.

V úvodním dvojzápase ve Vítkovicích asi opět počítáte i s vydatnou podporou vašich fanoušků, že?

Zcela jednoznačně. Už do Boleslavi za námi dorazili v hojném počtu a skvěle fandili. Ostravská aréna je větší a modernější, takže jich může přijet ještě víc. Uděláme maximum, abychom je nezklamali.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín