Hlavní obsah

Horák se zasloužil dvěma góly o velký sparťanský obrat. Chválil parťáka v brance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O premiérovém triumfu nad Kometou v tomto extraligovém ročníku rozhodli už v úvodní třetině, v níž dokázali odpovědět na vedoucí gól domácích Brňanů třemi trefami v rozpětí pouhých dvou minut a 21 vteřin. Hokejisté Sparty nakonec zvítězili v emotivním duelu 3:2 a uhájili před Pardubicemi vedoucí příčku v tabulce nejvyšší soutěže.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Na famózním obratu Pražanů měl výrazný podíl útočník Roman Horák, který vstřelil stejně jako v předchozím duelu s Vítkovicemi dva góly. Přitom předtím neskóroval sedmnáct zápasů za sebou.

„To, že se mně tak dlouho střelecky nedařilo, jsem měl pochopitelně v hlavě. Jsem šťastný, že už jsem to protrhl. To, že jsem dal v novém roce dvakrát dvě branky, je super. Je to i o štěstí. V Brně to bylo mimořádně náročné utkání, avšak nám hrozně pomohlo, že jsme tak rychle zareagovali na vedoucí trefu Komety,“ liboval si Horák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Sparta 1:1 (14. Horák) Video: Tipsport Extraliga / BPA

Klíčový byl zejména jeho vyrovnávací gól na 1:1, když brněnský brankář Štěpán Lukeš neudržel puk a Horák ho dopravil do sítě krátce poté, co už rozhodčí přerušili hru. Přesto branku po poradě u videa uznali.

„Prostě jsem tu situaci dohrál. Doufal jsem, že moje trefa bude platit. Už jsme v této sezoně podobnou zkušenost měli, a tak víme, že podle nového výkladu pravidel je možné takový gól uznat,“ prozradil.

Horák zůstal i poté bez vystřídání se svými parťáky z útočné formace na ledě a vzápětí přidal druhou branku. „Trenéři tak rozhodli. Byl to dobrý tah,“ usmíval se. Za největšího hrdinu sparťanů v pátečním večeru však označil gólmana Josefa Kořenáře. „Kometu hnali diváci, vynutila si velký tlak. Kořenář ovšem plno jejích šancí pochytal. Má velkou zásluhu na tom, že jsme si odvezli cenné tři body,“ chválil parťáka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Sparta 1:2 (14. Horák) Video: Tipsport Extraliga / BPA

Obrovské nadšení netajil ani kouč Pražanů Pavel Gross. „Dosud jsme s Kometou v sezoně urvali pouhý bodík, takže jsem moc rád, že jsme ji teď zdolali. Nebylo to vůbec jednoduché, protože jsme v Brně narazili na hodně kvalitního soupeře. Škoda jen, že jsme domácím dovolili krátce před druhou pauzou snížit na jednogólový rozdíl. Cestu za vítězstvím jsme si tím zkomplikovali. Kluci ovšem zápas odmakali na sto procent. V brance zářil Kořenář. Za výhru jsme strašně rádi,“ svěřil se.

Má radost, že se jeho elitní forvard Horák znovu střelecky chytl. „Pro útočníka není dobré, když se dlouho netrefí. Měli jsme na tohle téma v té době spolu pár rozhovorů. Na Romanovi je skvělé, že maká naplno dál, přestože se mu v koncovce nevede. Snaží se pro mužstvo pracovat jinak. Každopádně je moc dobře, že mu to tam nyní už podruhé v řadě dvakrát spadlo,“ těší Grosse.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články