Hlavní obsah

Hradec čekají velké změny. Nejen Oksanen, odchází i trenér Čihák. Kývne mistr světa na novou nabídku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen se ztrátou finského útočníka Ahtiho Oksanena, která zcela jistě bude tou nejcitelnější, se během pauzy před novou extraligovou sezonou budou muset vypořádat v hokejovém Hradci Králové. V Mountfieldu končí i řada dalších hráčů, stejně jako asistent trenéra Ladislav Čihák, za nějž klub musí hledat náhradu k hlavní kouči Tomáši Martincovi, jenž i přes vyřazení ve čtvrtfinále play off pokračuje.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zatímco Petr Koukal by se ještě v dresu Hradce Králové mohl objevit, jiný útočník Jakub Orsava (vpravo) v Mountfieldu končí.

Článek

Hradec po zisku Prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy netajil medailové ambice, jenže zbylo jen u přání. Mountfieldu vystavila čtvrtfinálovou stopku Mladá Boleslav. I proto, že s 25 góly nejlepší střelec týmu v dlouhodobé fázi soutěže Oksanen zaznamenal v play off jedinou asistenci.

Přesto Východočeši jevili o služby 29letého křídelníka dál zájem a k dohodě prý moc nechybělo. „Několik měsíců jsme s Ahtim a jeho agentem velmi intenzivně jednali. Přestože jsme došli ke shodě ve všech bodech včetně finančního ohodnocení, rozhodl se Ahti nakonec v průběhu play off podepsat nový kontrakt ve Švédsku," uvedl generální manažer královehradeckého klubu Aleš Kmoníček.

„Podle jeho vyjádření jde pouze o sportovní důvody, kdy se domnívá, že se právě tam může sportovně více posunout. Ahtimu každopádně za jeho maximálně profesionální služby a přístup děkujeme a přejeme hodně štěstí do dalších hokejových let. Dobře ví, že dveře má v Hradci vždy otevřené," doplnil Kmoníček.

U Východočechů nebude pokračovat ani brankář Filip Novotný, jemuž skončilo hostování a míří do Mladé Boleslavi. Tam podle deníku Sport míří i trenér Ladislav Čihák, jenž vytvoří na střídačce tandem s Radimem Rulíkem.

V Hradci Králové končí i obránce Radim Šalda a útočník Jakub Orsava, jimž vypršely smlouvy. Kontrakt vypršel i mistrovi světa z roku 2010 Petru Koukalovi. 39letý forvard ale obdržel od Mountfieldu nabídku dvoucestného kontraktu s tím, že by měl strávit většinu příští sezony v partnerském Kolíně a být tam lídrem a vzorem pro mladé hráče. V případě potřeby by ho hradečtí trenéři mohli kdykoliv využít v extralize. Je otázkou, jestli Koukal takovou nabídku přijme.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nikita Ščerbak z Hradce Králové a David Moravec z Mladé Boleslavi.

Dvoucestná smlouva s možností působení v Kolíně byla nabídnuta také odchovanci Patriku Miškářovi. a dalšímu útočníkovi Janu Veselému.

V Mountfieldu naopak budou dál působit finský brankář Henri Kiviaho a Christophe Lalancette. Na oba byla uplatněna opce, s kanadským útočníkem navíc vedení klubu jedná o nové smlouvě. Nový kontrakt, s vyvazovací podmínkou týkající se platného víza, uzavřel také ruský forvard Nikita Ščerbak. Novou smlouvu pak nedávno podepsal obránce Michael Gaspar.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články