Hlavní obsah

Hradec nedal bez Ščerbaka ani gól. Jeho produktivitu musíme nahradit týmovým pojetím, tvrdí kouč

S přeskládanými útočnými formacemi a s finskou posilou Sallinenem brněnští hokejisté po předchozích dvou domácích porážkách s Kladnem a Třincem před svými fandy už zabrali. Kometa zdolala v extraligovém duelu na svém ledě Hradec Králové hladce 4:0, přestože východočeský tým domácí jasně 51:18 přestřílel. Jenže skvělý brankář Čiliak všechny rány hráčů Mountfieldu pochytal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ani zkušený Radek Smoleňák z Hradce Králové si nepřišel na brankáře Brna Marka Čiliaka.

Článek

„Rozhodla naše produktivita. Nebo spíš neproduktivita," usmál se hořce po kruté prohře hradecký útočník Jakub Lev. „Marek Čiliak podal samozřejmě fantastický výkon, avšak my bychom tentokrát asi nedali gól ani do prázdné brány. Taktiku Komety spočívající především v jednoduchosti zřejmě tentokrát určil někdo shora, nikoli kouč na střídačce. V Brně jsem působil, a tak vím, jak to tady chodí," uvedl Lev v narážce na to, že hlavní slovo v klubu má majitel Libor Zábranský.

Připustil, že v koncovce Mountfieldu citelně scházel ruský forvard Ščerbak, jemuž nebylo prodlouženo vízum a musel opustit Česko. „Byl to náš nejproduktivnější hráč, takže nám bude asi chybět hodně. Už se v tom ale nechci hrabat. Klubové vedení k jeho odchodu vydalo prohlášení, s nímž se všichni ztotožňujeme," tvrdil Lev.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Komety se radují z gólu. Zleva Jakub Flek a autor gólu Michal Gulaši.

Podle trenéra Tomáše Martince shánějí Hradečtí za Ščerbaka náhradu. „Není to ale jednoduché. Jeho produktivitu budeme muset prozatím nahradit týmovým pojetím. V Brně se nám to nepovedlo. Odvedli jsme sice na ledě spoustu dobré práce, avšak nebyli jsme schopni skórovat," litoval.

Hokejistům Komety se naopak tentokrát střelecky dařilo. Dvěma góly k tomu přispěl útočník Luboš Horký, který se v novém ročníku extraligy trefil už sedmkrát. „Padá mi to, kéž by to takhle pokračovalo dál. Technickou branku jsem si připsal poprvé v kariéře," prozradil Horký, který ocenil gólmana Čiliaka. „Chytal neuvěřitelně," říkal obdivně.

Brankář Marek Čiliak připustil, že mu vysoký počet střel vyhovoval. „Udržovalo mě to v tempu. Další rány ještě kluci v poli zblokovali. V defenzívě si počínali super," tvrdil. Věří, že se jeho mužstvo od triumfu nad Hradcem odrazí k trvale lepším výkonům a výsledkům. „Doufám, že se budeme posouvat v tabulce nahoru. Bez ohledu na to, zda budu chytat já nebo Dominik Furch. Vycházíme spolu dobře, konkurence nás oba žene dopředu," má Čiliak jasno.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice