Hlavní obsah

Hradecký náhradník vítěznou trefou potopil Vítkovice. Tohle je sen každého hokejisty, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na vítkovické straně pulzovala po druhé porážce v sérii ve tvářích zlost, hradecký útočník Patrik Miškář měl pusu od ucha k uchu. Ve druhém semifinále nahradil v elitní formaci Hradce Králové zraněného Jakub Lva a utkání, které znovu dospělo až do nadstaveného času, rozhodl ve 2. minutě prodloužení premiérovou brankou v extraligovém play off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Patrik Miškář z Hradce Králové hovoří s novináři po skončení zápasu.

Článek

Patriku, tohle je příběh jako z hollywoodského bijáku, co říkáte?

Je to neuvěřitelné. Původně jsem už měl být na dovolené, místo toho ale hraju semifinále extraligy, a ještě dám vítězný gól. Tohle je sen každého hokejisty.

Gól jste dal nohou a stejně jako trefy Dominika Lakatoše a Graema McCormaka, ho rozhodčí potvrdili až po shlédnutí videa. Jak jste situaci viděl vy?

Ethan (Werek) vystřelil z rohu, já šel jsem do dorážky a vystřelil jsem mu to do betonu. Puk se ke mně vrátil, trefil mi brusli a šel do brány. Nebyl tam úmysl ho kopnout, nijak jsem nezvedal nohu. Jen jsem pokračoval v pohybu a puk se odrazil do branky.

Následné zkoumání jste tedy nečekal?

Ani ne, ale videorozhodčí si to vyžádal a ten má nejvyšší slovo. Je skvělé, že ho uznali.

V sérii se na první gól čekalo 126 minut. Co s vámi udělal ten, který vstřelil v páté minutě třetí části domácí Lakatoš?

Nic zvláštního. Snažili jsme se furt hrát svůj hokej. Pak jsme znovu prohrávali po nešťastném odrazu ještě jednou, ale když jsme podruhé vyrovnali, tak jsme byli nahoře věřili jsme, že ten druhý bod urveme.

Tohle utkání pro vás bylo v této sezoně první v extralize, a hned jste šel do první formace. Bylo těžké naskočit?

Navíc jsem s klukama neměl ani jeden trénink. Že budu hrát, jsem se dozvěděl až ráno před zápasem Ale Ethan i Eby (Jan Eberle) jsou zkušení borci, takže jsme si jen něco řekli a šli jsme na to. Je super, že mi trenéři dali důvěru a že jsem to klukům nezkazil tu vítěznou šňůru v play off.

Usnete po takovém zážitku?

Budu muset, i když tady absolutně nevím v kolik hodin se mi podaří zabrat (smích).