Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 2:3Indiáni srazili lídra brankou třináct sekund před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Mertl 0 : 1
37. Kundrátek 1 : 1
41. Kundrátek 2 : 1
43. Bulíř 2 : 2
60. Čerešňák 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně zvítězili ve 32. kole extraligy na ledě mistrovského Třince 3:2. Zápas rozhodl Peter Čerešňák v čase 59:47 dalekonosnou střelou zpoza obranné modré čáry. Hosté tak bodovali na ledě Ocelářů poprvé od play off 2019 a po šesti prohrách v základní hrací době. Obě branky Ocelářů dal Tomáš Kundrátek, který skóroval pětkrát v posledních pěti zápasech a s osmi trefami je nejlepším střelcem mezi obránci v této sezoně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Ondřej Kacetl z Třince, Filip Suchý z Plzně a Tomáš Kundrátek z Třince.

Článek
Fotogalerie

Třinec byl od začátku aktivnější a vypracoval si několik gólových šancí. Musil ale netrefil v dobré pozici puk ideálně a sjel mu, po střele Hrni zvonila v přesilové hře tyčka a Růžička v přečíslení dva na jednoho jen vyprášil Pavlátovu výstroj.

Hosté otevřeli skóre ve 24. minutě z přesilové hry po jednoduché akci. Bulíř z pravé strany střílel a Mertl doklepl puk do opuštěné branky. Obhájce titulu dělily v dalším průběhu druhé třetiny dvakrát od vyrovnání centimetry - střely Nestrašila a Doudery, která byla možná ještě tečovaná Marcinkem, zastavila branková konstrukce.

Plzeň překombinovala v polovině utkání brejk tři na jednoho a při vlastní početní výhodě inkasovala z hole Kundrátka. Třinec si při gólu vybral předchozí smůlu. Zkušený obránce promarnil možnost ke střele a dostal se za brankovou čáru, ale zkusil zasunout puk u levé tyčky a do sítě si jej srazil Čerešňák. Nebezpečnější domácí mohli vzápětí překlopit skóre a někteří fanoušci už při dorážce Marcinka do odkryté branky slavili gól, ale předčasně.

Oceláři přidali druhou branku až padesát sekund od startu třetí třetiny, dělovkou od modré čáry se prosadil Kundrátek. V dalším střídání mohl z brejku dva na jednoho vyrovnat Bulíř, který zblízka ztroskotal na Kacetlovi. Stejný hráč ale zanedlouho upravil na 2:2 střelou zpoza levého kruhu. Gólu předcházela na druhé straně tyč Chmielewského, který nastupoval v první formaci domácích.

Když už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, tak Čerešňák po vyhraném vhazování ve středním pásmu nahodil puk na domácí branku a Kacetlovi propadl mezi betony.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 37. Kundrátek (Hrňa, Dravecký), 41. Kundrátek (Hrňa) - 24. Mertl (Bulíř, Čerešňák), 43. Bulíř (J. Dufek), 60. Čerešňák (Mertl). Rozhodčí: Ondráček, Šír - Ganger, Rampír. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, Budík, Kvasnička, Kremláček - J. Dufek, Mertl, Dzierkals - Schleiss, Bulíř, F. Suchý - M. Lang, G. Thorell, Blomstrand - F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články