Hlavní obsah

Olomouc zaskočila Spartu! Plzeň srazila mistra, Kladno znovu padlo

Aktualizováno

Sedm zápasů 32. kola měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Tři body slaví Plzeň, která vyhrála na hřišti Třince 3:2, Sparta překvapivě nestačila na Olomouc, když podlehla 3:4 po nájezdech. Jasnou výhru 6:1 nad Karlovými Vary slaví Vítkovice, dařilo se i Pardubicím, které uspěly v Mladé Boleslavi 4:2. V prodloužení uspěla Kometa Brno, když srazila Zlín 2:1. V posledním nedělním utkání pak zvítězily České Budějovice nad Kladnem 3:2.

Foto: Profimedia.cz

Závar před brankou Olomouce brankou neskončil.

Článek
Fotogalerie

Sparta vstoupila do zápasu proti Olomouci výborně, když se už po 31 sekundách dostala díky Buchteleho brance do vedení. Z náskoku se však Pražané radovali jen dvě a půl minuty, kdy se o vyrovnání postaral Bambula.

Jednatřicetiletý útočník Pražanů se do střelecké listiny zapsal znovu v 27. minutě, i na to však Hanáci reagovali. O sedm minut později srovnal účty Burian a po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stav 2:2.

Kohouti se poprvé dostali do vedení v 43. minutě díky Nahodilovi, zápas do prodloužení však poslal 24 sekund před koncem Pavelka. V něm branka nepadla, o vítězství Olomouce tak rozhodly nájezdy, ve kterých se dvakrát prosadil Káňa, za domácí měl přesnou mušku opět Buchtele.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Olomouce se radují z branky.

Plzeň srazila mistra

Po bezbrankové první třetině zápasu mezi Třincem a Plzní se jako první dostali ke slovu díky Mertlově brance z přesilové hry hosté. Domácí fanoušky tak rozjásal až v 37. minutě Kundrátek, který srovnal na 1:1.

Útočník Ocelářů se postaral i o vedoucí branku hned v úvodu závěrečné části, Bulíř krátce poté však vyrovnal. Rozhodující moment utkání tak přišel třináct sekund před koncem, kdy se v oslabení prosadil Čerešňák a rozhodl o vítězství Indiánů 3:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Kofroň z Třince a Michal Bulíř z Plzně.

Litvínov si poradil s Libercem

O první branku utkání mezi Litvínovem a Libercem se postaral v 17. minutě ve vlastním oslabení domácí Strejček. Ve 25. minutě mohla Verva náskok zvýšit, Jarůšek však neproměnil proti Kváčovi trestné střílení.

Domácí to však mrzet nemuselo. Osm minut před koncem se prosadil Svoboda a pečetil tak výhru Litvínova 2:0. Čisté konto si připsal bezchybný Godla.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Richard Jarůšek z Litvínova, Mislav Rosandič z Liberce a brankář Petr Kváča z Liberce.

Vítkovice kralovaly

V jednoznačnou záležitost proměnili hokejisté Vítkovic zápas proti Karlovým Varům. Jako první se sice dostali ke slovu hosté, když se ve třetí minutě prosadil Kohout, tím však byl střelecký prach Energie vyčerpán.

Do konce úvodní části srovnal Flick, největší kanonádu však domácí spustili v prostřední části. Po brankách Bukartse, Lindberga, Krenželoka a Lakatoše vedli po čtyřiceti minutách přesvědčivě 5:1. Skóre uzavřel ve třetí třetině na konečných 6:1 Kalus.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z vítězství.

Dynamo znovu slaví

Pardubice vstoupily do zápasu na hřišti Mladé Boleslavi lépe, když se díky Říčkovi ujaly vedení 1:0. Domácí srovnali v 7. minutě díky Pospíšilovi, hosté si však vedení do konce úvodní dvacetiminutovky vzali díky Kolářově trefě zpět.

Rozhodující moment utkání přišel v prostřední části. Po brankách Pauloviče a Blümela šli Pardubičtí do vedení 4:1, domácí sice díky brance finského beka Lintuniemiho snížili na 2:4, na víc to však nestačilo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Matěj Blümel z Pardubic a brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi.

Kometa zdolala bojovný Zlín

Kometa vstoupila do zápasu proti zvedajícímu se Zlínu lépe a v 16. minutě se po trefě Muellera dostala do vedení. To však bylo na dlouhou dobu všechno.

Další branka padla ke smutku většiny fanoušků do domácí sítě až v 46. minutě, když se prosadil z přesilové hry Němec. Více gólů v normální hrací době nepadlo, o bodu navíc pro Kometu pak rozhodl po šestnácti sekundách prodloužení Zbořil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Brna a Ondřej Němec ze Zlína.

Budějovice zdolaly Kladno

Až poslední minuta úvodní části přinesla v zápase Českých Budějovic s Kladnem první branku. Postaral se o ni Valský a Motor šel do kabin s těsným vedením. To navýšil v 27. minutě Pech, který využil přesilovou hru.

Hosté však zápas nezabalili. Nejdříve Pytlík a o dvě a půl minuty později Hlava zajistili, že po dvou třetinách byl stav utkání vyrovnaný 2:2. Rozhodující moment utkání přinesla 51. minuta, ve které se prosadil Valský, a rozhodl tak o vítězství Jihočechů 3:2.

Tipsport extraliga - 32. kolo
Sparta - Olomouc 3:4 po náj.
Branky: 1. a 27. Buchtele, 60. Pavelka  - 4. Bambula, 34. a 43. Burian, roz. náj. Káňa
Třinec - Plzeň 2:3
Branky: 37. a 41. Kundrátek - 24. Mertl, 43. Bulíř, 60. Čerešňák
Litvínov - Liberec 2:0
Branky: 17. Strejček, 42. Svoboda
Mladá Boleslav - Pardubice 2:4
Branky: 7. Pospíšil, 38. Lintuniemi - 6. Camara, 18. Kolář, 42. Paulovič, 33. Blümel
Vítkovice - Karlovy Vary 6:1
Branky: 19. Flick, 21. Bukarts, 29. Lindberg, 30. Polák, 33. Lakatoš, 49. Kalus - 3. Kohout
Brno - Zlín 2:1 po prodl.
Branky: 16. Mueller, 61. Zbořil - 46. Němec
České Budějovice - Kladno 3:2
Branky: 20. a 51. Valský, 27. Pech - 32. Pytlík, 34. Hlava

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec