Hlavní obsah

Infarktovou prodlouženou ukončila Sparta a je v semifinále. Také Motor slaví postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga už zná všechny semifinalisty. K Třinci a Mladé Boleslavi se v pondělí přidaly České Budějovice a pražská Sparta. Jihočeši ve čtvrtfinále play off porazili Pardubice 4:3 a uzavřeli stav série na 4:1. Duel Sparty a Liberce dospěl až do třetího prodloužení, v němž v čase 103:28 vystřelil týmu z metropole výhru 5:4 Tomáš Pavelka. Loňský finalista soutěže se tak loučí po prohře v sérii 1:4 na zápasy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Sparty se radují z vítězství a postupu do semifinále extraligy.

Článek
Fotogalerie

Jihočeši poprvé od roku 2008 postoupili mezi nejlepší čtyři celky nejvyšší soutěže. Motor v utkání třikrát dotáhl ztrátu a v čase 56:02 rozhodl Michal Vondrka. Jihočechy čeká od neděle semifinálová série se Spartou.

Útočník Motoru Lukáš Pech nastoupil k jubilejnímu 1000. utkání v extralize a dosáhl na tuto metu jako 22. hokejista v domácí nejvyšší soutěži. Utkání ozdobil osmatřicetiletý odchovanec Jihlavy a bývalý hráč Karlových Varů a Sparty dvěma góly. V závěru ovšem prožíval nervy na trestné lavici.

Liberec první úspěch v sérii ve čtvrtém utkání navnadil a i v pražské O2 areně rychle vedl, po čtvrtém gólu dokonce hosté vyhnali brankáře Machovského z ledu. Jeho nástupce Július Hudáček už neinkasoval. Do poloviny zápasu padlo osm gólů, pak se dlouho čekalo na rozhodující úder.

Řadu šancí si vypracovaly oba celky, kralovali však gólmani. Až do 104. minuty, což dělá z pondělní bitvy druhé nejdelší utkání v historii soutěže. V čase 103:28 rozhodl obránce Tomáš Pavelka a gól byl posvěcen i navzdory trenérské výzvě Severočechů.

Dvěma trefami se na výhře Pražanů podílel Adam Polášek. Sparta vyhrála sérii 4:1 a oplatila tak Bílým Tygrům porážku z loňského semifinále. Druhou semifinálovou dvojici tvoří obhájce titulu Třinec a Mladá Boleslav. První semifinálové duely začínají v neděli v arénách Třince a Sparty. Série na čtyři vítězné zápasy budou na stejných místech pokračovat i v pondělí.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápasy:
České Budějovice - Pardubice 4:3
Branky: 5. a 38. Pech, 25. D. Voženílek, 57. Vondrka - 2. T. Kaut, 6. Říčka, 30. Koffer
Konečný stav série: 4:1.
Sparta - Liberec 5:4 ve 3. prodloužení
Branky: 14. a 30. Polášek, 7. Tomášek, 25. Buchtele, 104. T. Pavelka - 4. Ordoš, 7. Dlouhý, 29. Filippi, 29. Šír
Konečný stav série: 4:1.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec