Hlavní obsah

Jágr o možném prodeji Kladna: Kdybych měl seriózního zájemce, určitě ho neodmítnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je pod tlakem. Hrající majitel hokejového Kladna Jaromír Jágr se s Rytíři opět musí chystat na baráž o udržení extraligy, mezi fanoušky navíc sílí znepokojení, jak klub manažersky řídí. A do toho se do 52leté hokejové legendy ostře pustil i kladenský primátor Volf, takže reálně hrozí, že radnice města neposkytne Rytířům od příští sezony pětimilionovou dotaci. V pondělí se Jágr sešel se zástupci příznivců klubu, kde zodpovídal na jejich dotazy.

Byl jsem hodně nervózní, bál jsem se, říká Jaromír Jágr o ceremoniálu v Pittsburghu a vyhlíží MS, kde ho čeká další pocta, na kterou zapomněl Video: Sport.cz

 
Článek

V záplavě Volfovy kritiky mimo jiné zazněla z úst kladenského primátora věta, že už je asi na čase, aby Jágr nebyl ve vedení hokejového klubu.

„Věřte mi, kdyby tu byl seriózní zájemce, určitě ho neodmítnu a budu se s ním bavit. Já bych byl jedině rád, kdyby do toho někdo vstoupil a klubu pomohl. Musím vyvrátit všechny fámy o bývalých hráčích nebo energetických magnátech, kteří mi údajně měli nabídnout, že klub odkoupí. Dokonce jsem se doslýchal různé částky, které jsem si za to měl říct. Věřte mi, nic takového se nestalo. Žádný seriózní zájemce není, nebo o tom nevím,“ ubezpečuje Jágr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Mladá Boleslav, Jaromír Jágr sleduje zápas z tribunyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Aktuální Jágrovou prioritou je úspěšné zvládnutí baráže proti vítězi Chance ligy. V příští sezoně by chtěl - v případě zachování extraligové příslušnosti - do týmu víc finančně investovat, aby výsledky mužstva byly lepší než v posledních sezonách.

„Musím se smát, pokud si někde přečtu, že mi současná situace, kdy tým rok co rok hraje baráž a nakonec se udrží, vyhovuje. Neumíte si představit, jak moc to situaci komplikuje, o co to stěžuje budování kádru na další roky a udržování nějaké koncepce. A není ani pravda to, že bychom hráče nepodepisovali,“ tvrdí Jágr s tím, že většina současného kádru Rytířů je pod smlouvou i pro další ročník nebo na hráče může klub uplatnit opci.

„A vyvrátit chci i fámy, že se nic neděje a žádní hráči se nehledají. Hráče hledáme a oslovujeme pořád. Sportovní manažer Jirka Burger se zaměřuje hlavně na domácí hráče, já řeším hráče ze zahraničí,“ doplňuje majitel Rytířů.

Ohradil se i proti Volfovu tvrzení, že klub inkasuje peníze za prodej hráčů a zpětně je nepromítá do zkvalitnění kádru. Klub podle Jágra na prodeji hráčů nevydělává.

„Tabulkové odstupné se už za hráče neplatí. Funguje to tak, že za každého cizího hráče, který v týmu hraje, musíte zaplatit ,půjčovné‘. U nás se to aktuálně týká několika, za které každou sezonu odvádíme peníze jejich mateřským klubům, a protože máme v extralize málo odchovanců, na které se toto pravidlo vztahuje a získáváme za ně v poměru k výdajům minimum prostředků, jsme jen na zápůjčkách hráčů ročně přes dva miliony v minusu,“ bilancuje Jágr.

Zloba kladenských fanoušků ho trápí. „Mrzí nás, kam se situace mezi fanoušky a klubem dostala. To je to poslední, co potřebujeme. Uvědomujeme si, že jedině společnou cestou můžeme dosáhnout nějakého výsledku. Hokej bez fanoušků nemá smysl a tým bez jejich podpory v zádech nemá šanci uspět. Respektuji, že fanoušci ukázali nespokojenost, věřím, že jsme si některé postoje na schůzce vyjasnili a budeme těmto situacím předcházet,“ tvrdí Jágr.

Řeč přišla i na mládež, kdysi výstavní skříň kladenského hokeje, která je však nyní pořádně zaprášená. Vždyť třeba už druhou sezonou po sobě nehrají tuzemskou nejvyšší soutěž a v té druhé se opět nedokázali dostat do play off.

„Existence hokejové mládeže na Kladně určitě ohrožena není. Letošní ročník byl hlavně o stabilizaci oddílů a výhledově se pracuje na tom, aby bylo zamezeno hromadnému odlivu nejtalentovanějších hráčů do jiných týmů. Aktuální situace se odvíjí od toho, že nemáme juniory v extralize, a proto hráči odcházejí už z deváté třídy do jiných organizací,“ říká Jágr s tím, že klub pracuje na návratu juniorky do extraligy.

„Sportovní cesta je prioritou, ale nejsou vyloučeny i jiné možnosti,“ nezavrhuje evidentně Jágr ani možnost, že by Kladno mohlo juniorskou extraligu od některého z jejích účastníků odkoupit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.