Hlavní obsah

Jágr převzal zlatý klíč, Nový se ale dárku nedočkal. Hrdina přesto Kladno chválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Té obrovské plachty za jednou z branek s dvanácti kladenskými legendami včetně Nováka, Pospíšila, Nového či Jágra si nejde nevšimnout. Je to však jen jedna z mnoha změn, kterou zrekonstruovaný stadion hokejových Rytířů vykoupený ročním azylem v Chomutovu prošel.

Věřím, že to bude nedobytný hrad, přeje novému kladenskému zimáku Jaromír JágrVideo: Sport.cz

 
Článek

Nejen střecha, na kterou se nesáhlo od roku 1959, kdy byla postavena. Nové je i zateplení a opláštění zimáku, stejně jako vzduchotechnika, kostka nad ledem, mantinely a šatna domácích. Taky že se konečný účet nakonec vyšplhal na bezmála půl miliardy korun.

Přesto toho času jen trénující majitel klubu Jaromír Jágr do poslední chvíle netušil, jestli se do úvodního kola s Pardubicemi vše stihne dodělat. „Ještě před měsícem by tomu málokdo věřil, byl to stres. Je skoro zázrak, že to dopadlo," oddechl si Jágr, jenž hodinu před zápasem pustil fanoušky do ochozů a pak od primátora města převzal symbolický zlatý klíč.

„Jsem šťastný za všechny Kladeňáky, že se nového stadionu dočkali. Je opravdu krásný. Starý základ zůstal, ale teď je modernější a komfortnější pro fanoušky. Snad se nám na něm bude dařit a uděláme z něj nedobytný hrad," přeje si 50letý útočník, jenž duel s Dynamem strávil v civilu na střídačce.

Přestože vstupenky na nejlepší místa se prodávaly za 450 korun, po 5200 lístcích (kapacita zůstala stejná jako před rekonstrukcí) se jen zaprášilo a už ve středu hlásil pokladník vyprodáno.

„Kladno si tak nádherný stadion zaslouží. Potěšil mě Jágrův nápad s plachtou s podobiznami slavných Kladeňáků," neskrýval dojetí legendární kanonýr Milan Nový, jenž s Kladnem vyhrál pět mistrovských titulů a páteční slávu si nemohl nechat ujít.

„Na starém zimáku jsme zažili spoustu krásných chvil, ale doba jde dopředu. Takže rozhodně necítím nostalgii, že ten původní stadion už je pryč. Naopak jsem nadšený, že jsem se dočkal nového," dodal dvojnásobný mistr světa, jenž v pátek oslaví 71. narozeniny.

Dárku v podobě vítězství nad jedním z favoritů soutěže se ale nedočkal. Přestože Dynamo ještě v 57. minutě prohrávalo o dva góly, v prodloužení dokonalo obrat. Hrdinou při dvoubodovém triumfu 5:4 byl navrátilec ze Švédska Tomáš Zohorna, jenž si připsal hattrick. „Hráli jsme špatně, nevypadalo to s námi dobře, ale odmakali jsme to, čímž jsme dokázali svou kvalitu. Každopádně ale dobrá práce od Kladna," pochválil Zohorna domácí.

Reklama