Hlavní obsah

Jako v reality show Survivor. Přežívám zápas od zápasu, usmívá se bek Třince Zbořil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako v reality show si v letošním play off připadá obránce Třince Mikuláš Zbořil. Odchovanec přerovského hokeje hraje ve 27 letech své druhé extraligové play off v kariéře a přirovnává ho ke hře na přežití. „Zatím jsem hrál jen předkolo se Zlínem, tohle je úplně něco jiného. Tak blízko poháru už asi nikdy nebudu a takové zápasy už si taky asi nikdy nezahraju. Jsem tady jak v Survivoru, přežívám zápas od zápasu,“ culil se přes porážku Třince ve druhém finálovém utkání (1:2) Zbořil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Roman Horák ze Sparty (vlevo) dotírá na třineckého Mikuláše Zbořila ve finálovém duelu play off.

Článek

„Vím, že v Třinci nemám pevnou pozici, musím hrát na maximum, vyvarovat se chyb. Takže jdu zápas od zápasu, snažím se si to nepřipouštět. Vím ale, že se může stát, že už nenaskočím, o to více si to užívám," řekl obránce, jenž je v sestavě na úkor Jana Jaroměřského, kterého v sezoně limitovalo zranění i výkyvy formy.

Zbořil před touto sezonou přesídlil z Přerova do Frýdku-Místku, čímž okrajově kopíroval cestu třinecké brankářské jedničky v play off Ondřeje Kacetla. Také on se do extraligy vrátil z prvoligového angažmá v Přerově. „My jsme tehdy v Přerově Kácovi hrozně pomohli," zasmál se Zbořil.

„Pamatuju si, že když přišel jako nechtěný z Brna, byl úplně hotový. V Přerově si začal hokej zase užívat. Všichni věděli, že má potenciál, akorát neměl zrovna hokejově šťastné období. V Třinci neskutečně vyletěl nahoru a dokazuje své kvality. Už v minulém play off byl skvělý a výborně chytá i teď," popisoval člen „přerovské" party v Třinci.

Tím třetím je odchovanec HC Přerov Tomáš Kundrátek. „Právě Kundrc mě do Třince uvedl nejvíce. Známe se, měli jsme spolu letní přípravu, popichovali jsme se už během sezony," poukázal Zbořil, jenž stejně jako Kundrátek po sezoně v Třinci nejspíše skončí.

Kundrátek má namířeno do Komety Brno, Zbořil o své budoucnosti zatím úplně jasno nemá. „Asi bych se k tomu moc nevyjadřoval. Beru to tak, že tohle jsou asi mé poslední zápasy v třinecké organizaci," pokrčil rameny Zbořil.

Ještě dříve si ale užije zbytek finálové série. „Na Spartě v O2 areně jsem už jednou se Zlínem hrál. Byl jsem z toho tehdy dost vykulený, a to nebylo vyprodáno," pousmál se. „Myslím ale, že teď ž to bude jiné, těším se. Bude to super. Udělám si divácký rekord. A pak budu dětem vykládat, před kolika lidmi jsem hrál," smál se Zbořil.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice