Hlavní obsah

Jen jsem do puku plácl, líčí Holík. Výhra nad Třincem nám pomůže psychicky, věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prohrách v Pardubicích a s Kladnem se vytáhli na obhájce titulu. Notně oslabení hokejisté Brna sice v dohrávce 50. extraligového kola s Třincem ztratili dvoubrankové vedení, avšak hned po 55 vteřinách prodloužení jim zajistil rozdílovým gólem dva body za vítězství 3:2 útočník Petr Holík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu. Zleva Vladimír Roth, Andrej Kollár, autor gólu Martin Zaťovič, Adam Zbořil a Petr Holík.

Článek

„Byl to zápas se šťastným koncem pro nás," tvrdí autor rozhodující trefy. „Do utkání jsme vstoupili dobře. Pomohli jsme si proměněnou přesilovkou a přidali i druhou branku. Jenže na začátku druhé třetiny jsme inkasovali v oslabení a uprostřed závěrečné části už bylo srovnáno na 2:2. V nastavení jsme se ale naštěstí prosadili my. Třinec sice měl víc střel i vyšší procento vyhraných buly, avšak na góly jsme byli lepší my. Výhra nám pomůže psychicky," očekává centr elitní formace Komety.

Holík v první minutě prodloužení napravil svoji smolnou teč před druhým gólem Ocelářů. „Dostal jsem se k odraženému puku a ani jsem moc neuvažoval, jak zakončím. Prostě jsem do něj plácl, a se štěstím to tam spadlo," těší ho.

K brance přidal i přihrávku. Stejnou bilancí se mohl pochlubit i jeho teprve šestnáctiletý parťák Eduard Šalé, který zaskočil po Holíkově boku místo nemocného kanonýra Muellera. „Eda je výborný kluk, který se lepší zápas od zápasu. Má před sebou slibnou hokejovou budoucnost," míní Holík. Brněnský kouč Jiří Kalous souhlasí. „Vede si velmi dobře. Nastupuje vedle zkušených borců Holíka a Zaťoviče, kteří mu radí i jinak pomáhají," cení si trenér, který pochválil také další mladíky Malého či Iva Sedláčka.

Vítězství za dva body si Kalous považuje. „Vždyť jsme zdolali extraligového lídra. Navíc v okleštěné sestavě. Scházeli nám slovenští olympionici Krištof, Ďaloga a Tomek, potrestaný Holland i marodi Mueller, Vincour či Horký," počítá ztráty. „Kluci ale bojovali ze všech sil," raduje se z cenného triumfu.

Třinecký asistent Marek Zadina, který měl tentokrát vzhledem k absenci nemocného kouče Varadi na střídačce slezského mužstva hlavní slovo, lituje nepovedené úvodní třetiny. „Prohrávali jsme po ní s Kometou 0:2, a tak jsme si k tomu museli v kabině něco důrazně říct. Po první pauze jsme se zvedli. Vynutili jsme si tlak a v závěru jsme sestavu i vzhledem ke zranění středního útočníka Szturce zredukovali na tři lajny. Bohužel jsme nebyli příliš důrazní před brněnskou brankou. I tak jsme ale ukázali charakter a povedlo se nám aspoň vyrovnat. Jenže začátek prodloužení jsme pak bohužel nezvládli. Bod z utkání, které se pro nás zkraje nevyvíjelo zrovna příznivě, proto musíme brát," přemítá Zadina.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec