Hlavní obsah

Jít do Sparty? Nedovedu si to představit, tvrdil Kempný. Teď se mu jeho slova vracejí jako bumerang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V áčku Brna strávil s přestávkami šest sezon, získal s ním dvě extraligová stříbra a jeden bronz. Dvaatřicetiletý hokejový obránce Michal Kempný se stal oblíbencem fanoušků Komety, kteří teď o to hůř vstřebávají, že hodonínský odchovanec při návratu do Česka kývl na nabídku Spartě, největšímu rivalovi.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Se Spartou podepsal Michal Kempný dvouletý kontrakt.

Článek

A Kempnému se nyní navíc jako bumerang vracejí slova pronesená v červnu 2020 v pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport.

„Moc si nedovedu představit, že bych v budoucnu měl podepsat třeba ve Spartě. Část hokejové kariéry jsem prožil v Brně a nevím, jak by to brněnští fanoušci kousali," prohlásil tehdy vítěz Stanley Cupu s Washingtonem z roku 2018.

Teď je ale všemu jinak. Kempný se Spartou už v létě trénoval a byl připravený s ní podepsat kontrakt, jenže pak přišla nabídka ze Seattlu, a tak vyrazil za oceán zabojovat o NHL. Když neuspěl, Sparta byla logickou volbou.

„Máme v Praze rodinné zázemí. Jsme tady doma. Nebylo nad čím přemýšlet," vysvětloval majitel bronzu z letošního MS poté, co se Spartě upsal až do konce příští sezony.

Bude zajímavé sledovat, jak 4. prosince, až se Spartou přicestuje do Brna, Kempného „přivítají" příznivci Komety. A stejně tak jeho klubového spoluhráče beka Jakuba Krejčíka, jenž Kometě pomohl v letech 2017 a 2018 k titulům a letos v létě zamířil rovněž do Sparty.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice