Hlavní obsah

K první výhře zaveleli Kudrna a Zajíček. Jsem rád, když na mě furt něco lítá, říká litvínovský brankář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli zralí na ručník, dlouho nevycházelo vůbec nic a šestá extraligová porážka už jim visela na krku. Hokejisté Litvínova po druhé třetině doma prohrávali s hradeckým Mountfieldem 0:2, třemi góly během deseti minut ale otočili skóre a poprvé v sezoně poznali vítěznou radost.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Ralfs Freibergs a brankář Litvínova Šimon Zajíček. Archivní foto

Článek

Verva je na dně tabulky už jen o horší skóre než Karlovy Vary, na jejichž ledě v úterý absolvuje dohrávku 6. kola. „Potřebovali jsme se chytit takovým způsobem. V kabině jsme si před třetí částí řekli, že to ještě není ztracené. Pořád za námi stáli i fanoušci a výsledek jsme i s jejich podporou převrátili," líčil brankář Šimon Zajíček, jenž předvedl 42 úspěšných zásahů. „Baví mě být v brance, když na mě furt něco lítá," usmál se.

„Moc nám pomohlo, že mančaft podržel gólman. Hradec nás dvě třetiny přehrával, my působili děsně ustrašeně. Ožili jsme až první brankou. Najednou jsem viděl na těch hráčích, že máme lepší pohyb a lehkost a překlopili jsme skóre k vytoužené výhře," ulevilo se trenérovi Vladimíru Růžičkovi.

Litvínov se mohl opřít také o svého střelce. Andrej Kudrna se prosadil proti Hradci hned dvakrát a už má na kontě šest branek, což je víc než polovina gólové potence celé Vervy. „Dvě třetiny jsme byli všude o krok pozdě. Skvěle chytající Zajda nám udržoval naději na obrat a totální herní proměnou ve třetí části jsme vykutali premiérový plný bodový zisk," mínil slovenský útočník, jehož kontaktní trefa 14 sekund po druhé pauze nakopla domácí.

Výrazně zlepšili pohyb, bruslařsky najednou předčili Hradec a dostali do hry i potřebnou obětavost, což dokumentoval i čistý hit Strejčka vůči kapitánovi hostů Smoleňákovi. Dvě využité litvínovské přesilovky přinesly obrat skóre a daly zapomenout i na to, že domácí Estephan z trestného střílení ve 32. minutě poslal puk jen do lapačky Kiviaha a do té doby měla Verva na kontě jen devět střel. Ve druhé polovině předvedla dvojnásobnou aktivitu.

Jergl neměl pro třetí část vysvětlení

Hradec má prachbídnou efektivitu. V pátek neskóroval žádnou z 51 střel v Brně, v Litvínově mu bodový zisk nepřineslo dalších 44. „Nedokážu vysvětlit, co se s námi ve třetí třetině stalo. Úplně jsme přestali dělat hokejové věci, přitom do té doby jsme měli utkání jasně pod kontrolou. Tohle už příště nesmíme dopustit," kroutil nevěřícně hlavou útočník Aleš Jergl.

„Bohužel se trápíme v koncovce. Mít ji lepší, vypadal by zápas asi úplně jinak. Neproměnili jsme tutové šance a vstup do třetí periody byl katastrofální, hned v prvním střídání jsme dostali gól. Přišlo mi, že jsme se sesypali a byli naprosto bez pohybu," mrzelo asistenta hradeckého trenéra Petra Svobodu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice