Hlavní obsah

Kádr se mi líbí, hlásí nový trenér Vítkovic Bruk. Jména posil ale neprozradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úkol nového trenéra hokejových Vítkovic Davida Bruka bude v nadcházející extraligové sezoně jasný. Odčinit rozpačité výkony i výsledky, kterých klub, toužící po medailovém umístění, v tomto ročníku dosáhl. „Kádr Vítkovic se mi líbí. Myslím, že ten tým bude velmi dobře postavený,“ řekl v prvním rozhovoru pro klubový web 55letý Bruk, který střídá na postu hlavního trenéra Pavla Trnku.

Foto: https://hokejkv.cz/

David Bruk je novým trenérem hokejistů Vítkovic.

Článek

Ten mu bude společně s třineckým rodákem Vlastimilem Wojnarem dělat asistenta. „Nový tým se rodí. My se na jeho skladbě podílíme společně s vedením. S Romanem Šimíčkem (sportovní ředitel), s Patrikem Rimmelem (manažer klubu) a samozřejmě i s majitelem Alešem Pavlíkem konzultujeme hráče, bavíme se o tom. Já zatím nebudu konkrétní, myslím, že v nejbližší době klub zveřejní jména nových hráčů, kteří do týmu přicházejí,“ uvedl Bruk.

Jedinou dosud oznámenou posilou Vítkovic je olomoucký útočník Jan Bambula, známá jsou i jména osmi hokejistů, kteří v ostravském klubu před pár týdny skončili. Kapitán Dominik Lakatoš zamířil na dvouleté hostování do Mladé Boleslavi, Petr Fridrich do Olomouce, skončil také slovenský útočník Rastislav Dej, Roman Půček a Jakub Kotala. Ve Vítkovicích už nebudou hrát ani obránci Vojtěch Zelenák, Radek Jeřábek a Jakub Stehlík.

„S hráči se sejdeme 6. května, kdy začne suchá část. Ta bude poměrně dlouhá, její konec bude až v první polovině července. Samozřejmě máme během přípravy v plánu soustředění v Tatrách. Téhle fáze se zúčastní hráči, kteří jsou dostupní, to znamená především čeští hráči na kontraktu plus někteří mladí hráči. Hráči, kteří jsou teď momentálně v hledáčku pro mistrovství světa nebo v přípravě reprezentací na šampionát se připojí k týmu později, stejně jako další zahraniční hráči,“ přiblížil Bruk.

Do Vítkovic by ale měli zamířil z Litvínova obránce Patrik Demel a útočník Jindřich Abdul, z Karlových Varů útočník Jan Hladonik, ze slovenské Spišské Nové vsi Kanaďan Anthony Nellis a s Vítkovicemi je spojována také budoucnost důrazného hradeckého obránce Patrika Marcela.

Vítkovice budou pro Bruka druhou extraligovou trenérskou štací. Rodák z Prahy trénoval mládež v Plzni, v první lize Litoměřice a v nejvyšší soutěži v posledních dvou sezonách Karlovy Vary. Působil také u mládežnických reprezentací.

Vítkovice o něj stály delší dobu. „Musím říct, že jednání bylo velmi rychlé, protože Vítkovice jsou výborný klub s velkou historií a skvělým zázemím. Znám některé hráče, které jsem v minulosti trénoval, znám komplet realizační tým i vedení klubu. Domluvili jsme prakticky okamžitě,“ uvedl Bruk.

V minulosti se potkal na ledě s oběma svými asistenty. „S Pavlem Trnkou se známe delší dobu. Dokonce jsme spolu ještě kdysi jako hodně mladí hráli za Plzeň. Potom jsme se potkávali a pracovali spolu mimo jiné i u reprezentační dvacítky. Vlasta Wojnar je taky zkušený kluk, kterého sice osobně znám o něco méně, ale hráli jsme proti sobě v juniorech nebo v první lize. Takže na tu spolupráci se velice těším,“ řekl Bruk.

Reklama