Hlavní obsah

Vítkovice potvrdily trenérská jména. Hlavním koučem bude Bruk, Trnka zůstal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejové Vítkovice oficiálně potvrdily trenérská jména pro nadcházející sezonu. Hlavním trenérem neúspěšného účastníka předkola aktuálního play off bude David Bruk, jeho asistenty Vlastimil Wojnar a Pavel Trnka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. Mountfield HK 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Všichni tři to jsou nesporně kvalitní a také zkušení trenéři,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček, jenž společně s Pavlem Trnkou a Jiřím Veberem patřil do týmu trenérů, který vedl Vítkovice po odvolání Miloše Holaně.

Trnka u extraligového týmu zůstává, Šimíček se vrací do kanceláře a Veber Vítkovice opouští. „David Bruk přichází z Karlových Varů, kde vedl dvě sezony extraligový tým, k tomu dlouhou dobu působil u mládežnických reprezentací,“ řekl Šimíček na adresu 55letého trenéra, jenž kromě Karlových Varů vedl také Plzeň, České Budějovice a Zlín. Vyzkoušel si také práci v Německu a v Itálii.

Foto: www.hc-vitkovice.cz

Vítkovice mají nové trenéry. Tým povedou David Bruk (vlevo), Vlastimil Wojnar a Pavel Trnka (vpravo)

Ze slovenského angažmá se na sever Moravy vrací odchovanec třineckého hokeje Vlastimil Wojnar, který stále ještě se Spišskou Novou Vsí bojuje v play off slovenské extraligy. „Patří k novým trenérům, já ho znám ještě ze svého někdejšího působení v mládeži Třince. Je progresivní a o jeho kvalitách svědčí i to, že na Slovensku s původně dost podceňovaným týmem dokázal uhrát před rokem bronz a také letos bojuje aktuálně v semifinále play off,“ poukázal Šimíček.

Jediným, kdo z minulého trenérského týmu zůstal, je Pavel Trnka. „Jsem rád, že přijal naši nabídku pokračovat v pozici asistenta trenéra. S Davidem Brukem už v minulosti spolupracoval u mládežnické reprezentace, takže se oba dobře znají. Věříme, že nová trenérská trojice bude úspěšná,“ uvedl Šimíček.

Kromě trenérů se po neúspěšné sezoně v Ostravě promění i kádr. Kapitán Dominik Lakatoš zamířil na dvouleté hostování do Mladé Boleslavi, Petr Fridrich do Olomouce, skončil také slovenský útočník Rastislav Dej, Roman Půček a Jakub Kotala. Ve Vítkovicích už nebudou hrát ani obránci Vojtech Zelenák, Radek Jeřábek a Jakub Stehlík.

Zatím jedinou potvrzenou akvizicí Ostravanů je olomoucký Jan Bambula, do Vítkovic by ale měli zamířit z Litvínova obránce Patrik Demel a útočník Jindřich Abdul, z Karlových Varů útočník Jan Hladonik, ze slovenské Spišské Nové vsi Kanaďan Anthony Nellis a s Vítkovicemi je spojována také budoucnost důrazného hradeckého obránce Patrika Marcela.

Reklama