Hlavní obsah

Lakatoš končí ve Vítkovicích. Odchází na dvouroční hostování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osm hráčů včetně Dominika Lakatoše opouští kádr hokejových Vítkovic. Kapitán týmu Lakatoš, který byl na konci základní části vyřazen z kádru, míří zřejmě do Mladé Boleslavi, kam byl uvolněn za finanční náhradu na dvousezonní hostování. O změnách informoval klub na svých webových stránkách.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice – Hradec Králové, domácí kapitán Lakatoš jen v hledištiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Nový klub podle vyjádření Vítkovic příchod Lakatoše oznámí sám. „Po vzájemných debatách jsme usoudili, že je nyní nejlepší naši spolupráci na nějaký čas přerušit. Proto jsme kývli na návrh jiného extraligového klubu, do kterého jsme Dominika uvolnili na hostování na dva roky za zajímavou finanční náhradu,“ uvedl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček a dodal, že hráčská práva nadále zůstávají ve Vítkovicích.

„Jedná se z naší strany o korektní rozchod. Dominikovi děkujeme za služby, které u nás v předchozích sezonách odvedl, a zároveň mu přejeme hodně štěstí a zdraví. I když se naše cesty nyní na nějaký čas rozcházejí, může se v budoucnu stát, že se zase protnou,“ zmínil Šimíček.

Lakatoš přišel do Ostravy v roce 2019 z Liberce a za Vítkovice odehrál dvě kompletní sezony 2019/2020 a 2020/2021. Poté kývl na nabídku z finské nejvyšší soutěže a zamířil do celku SaiPa Lappeenranta, kde ale vydržel jen do podzimu, a vrátil se do Vítkovic. V modro-bílém dresu odehrál 26letý útočník 260 utkání, v nich vstřelil celkem 87 branek a od února 2022 nosil na dresu kapitánské céčko.

Zbylým sedmi odcházejícím hráčům vypršely v extraligových Vítkovicích, které ukončily sezonu porážkou v předkole s Hradcem Králové (0:3 na zápasy), kontrakty. V Ostravě už nepočítají s obráncem Vojtěchem Zeleňákem, Jakubem Stehlíkem a Radkem Jeřábkem, jemuž skončilo hostování z Mladé Boleslavi.

Vítkovický dres nebudou v příští sezoně oblékat ani útočníci Roman Půček, Rastislav Dej, Jakub Kotala a Petr Fridrich (přestup do Olomouce). „Odchod Friga nás mrzí, protože je to náš odchovanec a s těmi se nikdy neloučíme snadno. Letos mu končila smlouva, od srpna jsme s ním a agenty vyjednávali o prodloužení, ale nedohodli jsme se. Troufnu si říct, že naše nabídky byly hodně atraktivní, ale bohužel jsme se pak po sezoně dozvěděli, že zhruba už od podzimu je domluvený na angažmá v jiném extraligovém klubu, kterému dal přednost před mateřským klubem,“ uvedl Šimíček.

Fridrich nehrál extraligu jinde než ve Vítkovicích. Celkem za Vítkovice odehrál 224 zápasů a vstřelil 37 branek. Mnohem více startů za ostravský klub si připsal 35letý Slovák Rastislav Dej. Do Vítkovic přišel na jaře 2017 a vydržel zde nepřetržitě sedm sezon, což z něj dělalo v aktuálním kádru služebně nejstaršího hráče.

Pětatřicetiletý rodák z Povážské Bystrice odehrál za Vítkovice 358 extraligových utkání, v nich nastřílel 41 branek. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 885 zápasů, což z něj činí rekordmana mezi zahraničními hráči v tuzemské elitní soutěži. „Dejko patřil ke stálicím naší kabiny, byl tady sedm sezon a za tuhle věrnost i za všechno, co během těch let pro Vítkovice udělal, si zaslouží obrovský dík. I takový je ale hokejový život a naše cesty se rozcházejí,“ řekl Šimíček.

Z nových hráčů Vítkovice doposud oznámily jen 23letého havířovského rodáka Jana Bambulu, který přichází z Olomouce. Dres Vítkovic by měli v nadcházející sezoně oblékat také litvínovští Jindřich Abdul a Patrik Demel, z Karlových Varů by společně s trenérem Davidem Brukem měl přijít třinecký odchovanec Jan Hladonik a ze Spišské Nové Vsi doprovodí trenéra Vlastimila Wojnara kanadský útočník Anthony Ellis.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice