Hlavní obsah

Káňa vyřídil Spartu v nájezdech. Asi jsou pro nás zakleté, zoufal si Jandač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samostatné nájezdy představují pro hokejisty Sparty pohromou. Prohráli je i popáté v této extraligové sezoně, když olomoucký Jan Káňa proti nim skóroval v první i šesté sérii a rozhodl tak o vítězství hostů 4:3.

Foto: Profimedia.cz

Jan Káňa se raduje z branky do sítě Sparty

Článek

Pražský celek ale musel být rád i za bod, který zachránil vyrovnáním na 3:3 až při power play 23 sekund před koncem základní hrací doby.

„Nájezdy jsou pro nás zakleté, sám nevím v čem. Zkoušíme různé varianty, ale pořád hledáme hráče, kteří v nich ukážou stabilitu. Máme dva nejproduktivnější útočníky extraligy (Chlapík a E. Thorell - pozn. red.), ale ani ty neproměňují," připustil trenér Josef Jandač, jenž neměl z výkonu týmu dobrý pocit.

„Nejezdilo nám to, špatně jsme čistili prostor před brankou a v urputném zápase jsme toho bojujícímu soupeři dost sami nabídli," litoval kouč. Sparta navíc v prosinci doma rozdává body potřebným. Nejdřív si z jejího ledu vezl všechny tři Zlín a v neděli tam uspěla Olomouc, pro niž to byla teprve druhá výhra z posledních sedmi zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Sparta bojovala o další extraligové body s Olomoucí

Hanáci si takového zisku cenili, psychicky je nesložilo ani to, že si Sparta třetím gólem vynutila nastavení. „Nějak jsme v posledních třech týdnech přestali sbírat body, takže už jsme potřebovali něco urvat a vybičovali jsme se na maximum," líčil Káňa, jenž vykouzlil pro hosty bonusový bod.

„Už v závěru třetí části jsem přestal chodit na led, prodloužení jsem celé proseděl na střídačku, ale na nájezd jsem šel šel s klidem. Počkal jsem si pohyb brankáře, roztáhl jsem si ho a poslal mu to mezi nohy. Jak jsem dal první nájezdy, věřil jsem si pak i na druhý," usmál se olomoucký útočník.

Autor dvou branek v základní hrací době Jan Buchtele zůstal v rozstřelu jediným úspěšným sparťanským exekutorem. „Těžko můžu mít ze svých tref radost, když se prohraje," říkal 31letý útočník, kterého nejvíc mrzelo, že Sparta dovolila po jeho gólech Olomouci vždycky rychle vyrovnat.

A na začátku třetí třetiny poznala na vlastní kůži klasické nedáš, dostaneš. „Zahodíme tutovku a na druhé straně jde puk od našeho beka do vlastní branky. Pak už jsme to pořád jen tlačili do kopce," ulevil si Buchtele.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články