Hlavní obsah

Katastrofa, nechápal boleslavský kouč po výprasku. Nepomohla ani posila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zase na dně. Když hokejisté Mladé Boleslavi před dvěma týdny doma přejeli pěti góly silný Litvínov, zdálo se, že se nastartují k lepším zítřkům. Jenže od té doby uhráli za pět kol pouhé tři body a dál se krčí na poslední příčce extraligové tabulky. A proti Plzni schytali stejný debakl, který při prvním vítězství pod trenérem Richardem Králem uštědřili Vervě. Jednoznačná záležitost, 0:5. „Katastrofální zápas,“ uvědomoval si kouč.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. BK Mladá Boleslav 5:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Hosté obdrželi tolik gólů, kolik přijelo jejich fanoušků. Není se čemu divit, určitě bylo snadné najít lákavější program než sledování pokračujícího boleslavského utrpení. Objevit pozitiva na tomhle výkonu šlo jen hodně těžko. „Prvních deset minut jsme asi ještě byli v autobuse. Neměli jsme pohyb, otáčeli jsme hru pořád dozadu,“ nechápal Král.

Že by se poté Bruslařský klub nějak výrazně zvedl, to se říct nedá. Nějaké šance si vypracoval v přesilovkách, ale při hře v rovnovážném počtu byl bezzubý. A doplatil na špatnou disciplínu, inkasoval hned čtyřikrát ze sedmi oslabení.

„Zdesetinásobili jsme počet faulů z minulých zápasů. Dvakrát jsme se zbytečně porvali, pak ještě úplně zbytečná desítka,“ připomněl Král osobní trest pro křídelníka první formace Róberta Lantošiho, který v přerušené hře odpálil kotouč z dosahu rozhodčího.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň – Mladá Boleslav, bitka Jánošíka s HoudkemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Hosty nenastartovala ani férová bitka mezi Michalem Houdkem a Adamem Jánošíkem, kterou ovládl plzeňský bek. „Vyhořeli jsme,“ posteskl si i slovenský útočník, nejnovější posila posledního celku extraligy, která dorazila z Košic v průběhu týdne.

Ani 24letý bratislavský rodák nepozvedl zoufalý boleslavský výkon. Naopak se přimotal ke třetí inkasované brance, když promáchl kotouč, který se poté dostal k osamocenému krajanovi Holešinskému.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň – Mladá Boleslav 3:0 (40. Holešinský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Už tak špatnou náladu mu ještě zhoršil jeden z plzeňských „fanoušků“, který na něj při pozápasovém rozhovoru vulgárně pořvával. „Ale mám za úkol sem přinést taky trochu pozitivního myšlení, protože v hokeji jde dost o mentalitu,“ poznamenal Krivošík. Do trápící se Boleslavi totiž přišel z prvního celku slovenské soutěže.

Mohutný forvard se zkušenostmi z finské ligy sice asi Středočechy nespasí, ale 193 centimetry a důrazem by mohl vhodně doplnit ofenzivu. Sportovní manažer Martin Ševc měl navíc výrazně omezené možnosti. Do kádru už totiž kvůli nastavenému extraligovému limitu nemohl přivést dalšího cizince.

Krivošík je sice Slovák, ale v žákovských letech odehrál více než tři roky v soutěžích spadajících pod Český svaz ledního hokeje, konkrétně za Vyškov a Hodonín, a tak se za cizince nepočítá. „Samozřejmě jsme to věděli,“ podotkl trenér Král.

Zahraničních hráčů je v boleslavském kádru aktuálně osm. Vedle Krivošíka ještě Jánošík, který se rovněž do limitu šesti cizinců nepočítá, a poté další Slováci Lantoši se Skalickým, finské duo Aaltonen s Järvinenem, Švéd Rohdin a Američan Osburn.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.