Hlavní obsah

Kladno posiluje! Ne každému se poštěstí hrát s Jágrem, těší se někdejší reprezentant a opora Plzně

Praha

Během reprezentační přestávky získali ze Sparty Ladislava Zikmunda výměnou za Jakuba Strnada, nyní hlásí hokejoví Rytíři další posilu do útočných řad. Z prvoligového Vsetína přichází do Kladna někdejší opora Plzně Miroslav Indrák, opačným směrem putuje jiný forvard Tomáš Pitule. U obou jde o hostování do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Indrák ještě v dresu Plzně. Nyní bude oblékat ten kladenský.

Článek

„Přesun na Kladno je pro mě posun v kariéře zase směrem dopředu, protože se opět vrátím do extraligy. Ne každému se navíc poštěstí si zahrát s Jágrem a Plekancem, takže mě moc zajímá, jak oba pracují a bude to velká zkušenost s nimi hrát. Už abych byl na Kladně," uvedl Indrák, který má na kontě i dva reprezentační starty ze sezony 2017/18.

Šestadvacetiletý písecký odchovanec odehrál v aktuálním ročníku Chance ligy za Vsetín 11 zápasů, v nichž vstřelil tři branky a připojil osm asistencí. V extralize naposledy působil v minulé sezoně, za České Budějovice ale vinou zranění odehrál jen šest zápasů. V nejvyšší soutěži oblékal hlavně dres Plzně, ale i Vítkovic. V 342 zápasech zaznamenal 160 bodů (86+74).

„Víme o něm, že je to produktivní hráč. Trochu ho přibrzdila operace, ale my věříme, že se u nás vrátí do takové formy, jako předváděl tenkrát v Plzni," řekl trenér a sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Indrák.

Za Indráka Kladno obětovalo 32letého útočníka Tomáše Pituleho. Kladno se dohodlo se Vsetínem na výměně. „Vsetín hledal hráče na post centra a my zase někoho, kdo by nám mohl zvýšit produktivitu. Proto jsme se domluvili na příchodu Miroslava Indráka a uvolnění Tomáše Pituleho, který tam navíc dostane více prostoru ve hře," dodal Čermák.

Reklama

Související témata: