Hlavní obsah

Přestupová bomba v extralize. Kladno získalo zvučnou posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před sezonou přišel o kapitánské céčko, nyní po šesti letech strávených v Hradci Králové ho Radek Smoleňák opouští nadobro. Šestatřicetiletý útočník, který za Mountfield v aktuálním ročníku odehrál jediný zápas, se vrací do mateřského Kladna, jehož dres naposledy oblékal v sezoně 2010/11.

Radek Smoleňák na tréninku s KladnemVideo: Sport.cz

 
Článek

Smoleňák ve středu dopoledne už absolvoval společný trénink s týmem Rytířů a poprvé by za ně mohl nastoupit už v pátek. A byla by to to pikantní obnovená premiéra v kladenském dresu, neboť na led aktuálně posledního týmu extraligové tabulky zavítá právě Hradec Králové!

„Jsem rád, že to vyšlo. Bavili jsme se o tom celkem dlouho a čekal jsem, jak to dopadne. Nakonec se tak vyvinula i moje situace v Hradci. Vracím se tam, odkud pocházím. Kdekoliv jsem byl po světě za všechny ty roky, vždycky jsem cítil, že patřím sem na Kladno a jsem rád, že se můžu vrátit domů,“ řekl Smoleňák bezprostředně před prvním tréninkem s Rytíři.

Za Mountfield odehrál celkem 279 extraligových zápasů, v nichž si připsal 94 gólů. Letos na jaře Mountfieldu pomohl k zisku historického stříbra, byť i vinou zranění v závěru sezony nehrál pravidelně a před aktuálním ročníkem musel bojovat o místo v sestavě.

Nakonec nastoupil jen k jednomu utkání minulý pátek v Třinci. Další starty už přidá v kladenském dresu. „Tato situace a odchod Radka je pro mě velmi silnou záležitostí, protože se jedná o našeho historicky nejlepšího střelce a v tuto chvíli i osobnost, která u nás působila více jak šest let a odvedla spoustu dobré práce na ledě i mimo něj,“ nechal se slyšet generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

„Je to však součást hokejového života a je dobře, že Radek dostane možnost hrát pravidelně v jiném týmu a já mu přeji především pevné zdraví pro něho i jeho celou rodinu. Odchází z našeho klubu po vzájemné dohodě a nezbývá, nežli mu moc poděkovat za jeho služby v našem klubu,“ dodal Kmoníček.

„S Radkem jsme byli průběžně v kontaktu od léta a na začátku sezóny, kdy se vyjasnila jeho pozice v Hradci, jsme se k jednáním vrátili a jsem rád, že to dopadlo a Radek se vrací na Kladno. Zkvalitní naši hru v předbrankovém prostoru, pomůže hlavně v přesilovkách,“ prohlásil sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Přestože je Smoleňák pražský rodákem, pro velký hokej jej ale vychovalo Kladno. Důrazný útočník během své bohaté kariéry odehrál i sedm zápasů v NHL, nastupoval i v nejvyšších ligách ve Finsku, Švédsku, Švýcarsku a v KHL. V extralize působil i na Spartě, kladenský dres teď oblékne po dvanácti letech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.