Hlavní obsah

Kometa má nejlepší fanoušky na světě, říká Mueller. Válka na Ukrajině mu láme srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může být klíčovým mužem, který posune brněnskou Kometu z předkola play off do čtvrtfinále. Americký ostrostřelec Peter Mueller sice za poslední necelé dva měsíce dal v hokejové extralize jediný gól, ale právě on může být lídrem, který Brnu dopomůže vyzrát na Liberec. Koneckonců právě proti Bílým Tygrům minulý týden svůj gólový půst ukončil. "Musíme zapomenout na to, co bylo doteď," řekl 33letý střelec ve středu, když si v Brně přebíral cenu za vítězství v anketě Náš lídr v podobě nové Škody Kodiaq.

Foto: Náš lídr

Hokejista Komety Brno Peter Mueller

Článek

Poslední duel jste odehráli proti Olomouci. S jakou náladou vstoupíte do play off?

Na play off jsme všichni natěšení. Předvedli jsme dobré výkony, máme za sebou dlouhý měsíc a půl, během kterého jsme se zaměřili na jeden konkrétní cíl. A teď jsme konečně tady, což je skvělé. Musíme se soustředit na play off a zapomenout na to, co bylo doteď.

V předkole narazíte na Liberec. Co od série očekáváte?

Myslím, že jsme vyrovnaní soupeři, což jme ukázali v posledním vzájemném zápase (Kometa v Liberci vyhrála 3:2). Ale úplně nezáleží, proti komu budeme hrát. Musíme se držet toho, abychom hráli co nejlépe, předvedli svou sílu ve všech utkáních a dotáhli je do vítězství. Je jedno, proti komu to bude. Je to jako start nové sezony. Těším se na to, bude to výzva.

Jak hodně Kometě chyběla podpora zaplněného stadionu?

Hrát tady je nejlepší, říkám to pořád. Kometa má opravdu nejlepší fanoušky na světě, říkám to všude. A mít podporu plného stadionu, fanoušků a celého města, to je opravdu neuvěřitelné. Hrát před plným stadionem, který vám fandí a je v tom s vámi, je opravdu skvělý zážitek.

Snažíte se vytvářet lidem zábavu, jak je ale pro vás složité myslet na hokej v realitě toho, co se děje na Ukrajině?

Je to ohromně těžké. Myslím, že nikdo z nás neví, co dělat nebo co říct. Situace, do které se lidi na Ukrajině dostali, nám láme srdce. Všichni bychom si přáli, aby se to nikdy nestalo, a doufáme, že to bude brzy za námi. Všichni chceme mír.

Před startem play off dostáváte nový vůz Kodiaq, tak jaký jste řidič?

Myslím, že dobrý. Řídím jen já, moje manželka moc ne, a věřím, že mi to jde. V autě poslouchám cokoliv – rock, hip hop nebo podcasty. Dokud mě to baví, tak na tom úplně nezáleží. Můj syn si stejně většinou vybere a my musíme poslouchat. Zároveň musím říct, že jsem sice v anketě vyhrál já, ale měl jsem potřebné štěstí a skvělé spoluhráče. Teď to musíme prodat v play off.

Reklama

Související témata: