Hlavní obsah

Kometa představila nového trenéra. Bude potřeba posílit, vyhlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Kometa potvrdila, že jejím novým koučem bude od příští sezony Martin Pešout. Pětapadesátiletý trenér se do brněnského klubu vrací po pěti letech strávených v Karlových Varech.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Martin Pešout se po konci v Karlových Varech vrací do Komety.

Článek

Pešout tak nahradí Jiřího Kalouse, který ve své premiérové sezoně u Komety skončil s mužstvem už v předkole play off. V tomto týdnu pak byl Kalous jmenován asistentem trenéra u reprezentační dvacítky a zároveň sportovním manažerem mládežnických národních výběrů.

Pešout v Kometě působil čtyři roky jako asistent trenéra a za tu dobu získal kompletní medailovou sbírku korunovanou mistrovským titulem v roce 2017. Nyní v Brně povýší do pozice hlavního kouče.

„Pozice asistenta je úplně jiná, člověk se musí chovat a jednat úplně jinak. Zkušenosti jsou pak k nezaplacení. Karlovým Varům bych chtěl poděkovat, že jsem měl možnost pět let dělat hlavního trenéra, mohl jsem se změnit a nabrat nové poznatky, další zkušenosti zase z jiného pohledu," řekl Pešout, jenž ve své premiérové sezoně u Varů dokázal s týmem postoupit do extraligy a poslední tři ročníky ho dovedl do předkola play off.

Na návrat do Brna se těší. „Zažil jsem v něm příjemné věci. Musím se přiznat, že se mi po zdejším prostředí stýskalo. O atmosféře na zápasech se nemá cenu ani bavit, tohle je další věc, která mi hrozně chyběla," připouští.

S majitelem Komety Liborem Zábranským už probíral i sestavování kádru pro příští sezonu. „Je jasné, že je třeba posílit. S Liborem jsme na toto téma našli společnou řeč, pracujeme na tom, ale konkrétní zatím nechci být. Vše se dozvíte začátkem května a v průběhu dalších týdnů," avizuje Pešout, jenž je známý svým důrazem na rychlý a bruslivý hokej. A zároveň se netají svou náročností.

Foto: Josef Pešout

Martin Pešout.

„Jiný hokej ani trénovat neumím. Do toho budeme chtít zapracovat nové moderní prvky, ale to bych nerad předbíhal. Celé to naše gró je hrát celoplošný hokej s rychlým otáčením hry, důraz na bruslení, na což potřebujete zároveň mít i vhodné typy hráčů. Jsem rád, že pracujeme na posilách, které by do toho našeho systému měly zapadnout.," uzavírá.

Reklama

Související témata: