Hlavní obsah

Kometa udolala Spartu. Vítkovice rozstřílely Liberec, Třinec bere výhru v prodloužení

Aktualizováno

Šest zápasů a celkem jednačtyřicet gólů nabídl páteční program 13. kola hokejové extraligy. Nejaktivnější byli střelci Vítkovic, které porazily 6:3 Liberec a udržely druhou příčku. V čele tabulky zůstávají po výhře 5:2 v derby s Hradcem Králové Pardubice. Na třetí místo jde brněnská Kometa, který vydolovala tři body těsnou výhrou na ledě Sparty. Beznadějně poslední zůstává po prohře v Olomouci Litvínov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Jakub Kovář inkasuje třetí gól, který vstřelil Radek Koblížek z Komety Brno.

Článek
Fotogalerie

Na špatnou produktivitu z posledních dvou utkání, v nichž nedali v základní hrací době gól,  dali zapomenout hokejisté Pardubic. Derby sice odstartoval lépe hostující Mountfield, domácí ale na jednobrankový náskok našli odpověď v podobě čtyř branek a vedení si už nenechali vzít. Dynamo tak dál setrvává v čele tabulky s jednobodovým náskokem na Vítkovice.

Ty sice v minulém kole přibrzdila brněnská Kometa, v pátek už ale tým trenéra Holaně naskočil znovu na vítěznou vlnu. A odnesl to Liberec, který jako jediný celek v nejvyšší soutěži dokázal bodovat ve všech dosavadních utkáních nové sezony. Brzké vedení Severočechů dokázali domácí rázně otočit pěti góly v řadě a Tygři dokázali hrozící debakl již jen zmírnit.

Hokejisté Třince porazili podesáté za sebou Mladou Boleslav, z pátečního duelu na ledě soupeře ale vydolovali jen dva  body za výhru v prodloužení. Domácí dokázali zlikvidovat dvoubrankový náskok soupeře, bod navíc vystřelil mistrovskému celku svým druhým gólem v utkání Růžička.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Jeřábek (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z Třince z gólu v síti Boleslavi.

Boleslav dala zaváháním k dispozici třetí místo v tabulce a Kometa hozenou rukavici bez váhání zvedla. Na ledě Sparty šli Brňané do vedení a ve druhé třetině získali rozhodující dvoubrankový náskok. Pražané sice snížili, vyrovnat už ale nedokázali. Sparta tak prohrála potřetí v řadě a klesla na desáté místo.

Potřetí z posledních čtyř zápasů naopak vyhráli hokejisté Olomouce. V domácím duelu s Litvínovem sice Kohouti nechali soupeře otevřít skóre, ve druhé třetině ale předvedli dokonalou obrátku, když nasázeli Severočechům čtyři branky. Verva výsledek již jen korigovala a zůstává beznadějně poslední, Olomouc se vyšvihla v tabulce na čtvrté místo.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Karlových Varů (zleva) Matěj Zadražil, Martin Osmík, Jozef Baláž, Lukáš Pulpán a Martin Rohan se radují z gólu v utkání s Kladnem.

Na předposlední příčku kleslo po čtvrteční výhře Českých Budějovic Kladno. Středočeši sice začali na ledě v Karlových Varech lépe, Energie ale ještě v první třetině otočila vývoj utkání třemi góly. Rytíři i díky gólu a asistenci Tomáše Plekance nakonec zadělali na drama, domácí ale nakonec jednobrankový náskok uhájili a slaví páté vítězství z posledních šesti utkání.

Tipsport extraliga - 13. kolo
Karlovy Vary - Kladno 4:3
Branky: 13. Koblasa, 18. Zadražil, 18. Kružík, 32. Beránek - 9. Melka, 44. Plekanec, 47. Bláha.
Ml. Boleslav - Třinec 2:3 v prodl.
Branky: 26. Kotala, 39. Stránský - 7. Jeřábek, 9. Růžička, 62. Růžička.
Vítkovice - Liberec 6:3
Branky: 15. Mikuš, 20. Bukarts, 23. Dej, 24. Bukarts, 25. Raskob, 55. Krieger - 5. Balinskis, 44. Jelínek, 58. Ordoš.
Olomouc - Litvínov 5:3
Branky: 25. Navrátil, 31. Káňa, 38. Švrček, 40. Dujsík, 60. Káňa - 12. Zile, 48. Zdráhal., 50. Zdráhal.
Pardubice - Hr. Králové 5:2
Branky: 9, Košťálek, 10. Čerešňák, 25. Košťálek, 27. Radil, 57. Kousal - 4. Smoleňák, 56. Lalancette.
Sparta - Brno 2:3
Branky: 15. Konečný, 49. Jandus - 8. Horký, 30. Zbořil, 36. Koblížek.
předehráno 20.10. Č. Budějovice - Plzeň 3:2 SN

Reklama

Související témata: