Hlavní obsah

Kometa vsadila na bývalého sparťana. Nejsem si jistý, že Brno vyřešilo problém, varuje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Kometa Brno se trápí. Majitel klubu na nepříjemnou situaci zareagoval také změnou trenérů. Ze střídačky teď vede ambiciózní tým bývalý kouč Sparty Patrik Martinec. Při rivalitě, která mezi Brnem a pražským klubem vládne, šlo o poměrně překvapivý krok. „Asi už je to vážné, když se Kometa vydala touhle cestou," říká v pořadu Příklep šéfredaktor Sport.cz a Práva Martin Kézr. „Nejsem si navíc jistý, zda Kometa vyřešila problém," dodává.

Bývalý trenér Sparty Patrik Martinec v Kometě Brno. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Kézr vzpomíná, jak se během nedávného reprezentačního srazu potkal s majitelem Komety Liborem Zábranským, který poznamenal, že se nemá tak dobře jako novináři. Je jasné, že ho osud brněnského klubu trápí, i proto sáhl ke změně kouče a vsadil právě na Martince. Pod jeho vedením nejprve Kometa brala dva body v duelu s Kladnem, pak ale podlehla  1:2 Liberci, který Kometu přestřílel 38:19.

„Nenacházím v tom elementární logiku s výjimkou jediné. Libor Zábranský chce na střídačku člověka, s kterým si vyjde vstříc," míní zkušený novinář. Podle něj předchozí spolupráce, i přes velká očekávání, nefungovaly, ať už jde o trenéry Pešouta, Fialu či Kalouse.

„Když jsme říkali, že to trenéři ve Spartě nemají jednoduché, tak já myslím, že v Kometě, když trenér ví, že nahoře v kanceláři sedí Libor Zábranský, pro kterého je střídačka určitou drogou, tak to není jednoduché," přemýšlí nahlas Kézr. Podle něj Kometa nemá vyhráno.  „Problém je širší, hráči stárnou. Překvapilo mě, že si nechali ujít Karla Pláška, co se vracel z farmy, a získala ho Olomouc. Není to pro Brno jednoduchá sezona," dodává.

Jaroslav Bednář hovoří o Jaromíru JágroviVideo: Sport.cz

Sportovní manažer prvoligové Slavie Jaroslav Bednář přiznává, že v poslední době občas také zašel na střídačku při utkání Chance ligy. Výsledky pražského klubu nebyly nejlepší. „Trenérům do toho ale nekecám. Je tam přece trenér, kterého jsem si vybral s tím, že jsem přesvědčený, že je to ten správný člověk. Trénuje systém, kterým chceš, aby se hokej v klubu ubíral," prozrazuje druhý z hostů pořadu Příklep na Sport.cz.

I legendární útočník si myslí, že Brno po řadě úspěšných sezon prochází generační obměnou. „Zabudovávají mladší kluky a hráče středního věku. Než si to sedne, tak to trvá. Nikdo nečekal, že po dvou titulech bude Brno sbírat tituly každou sezonu," myslí si Bednář. „Hráči stárnou a na výkonu je to znát. Brno hledá cestu, jak by tým restartovalo, a nějaký čas to vezme," dodává.

Reklama