Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:4Kometa zabrala a z Olomouce veze výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Flek 0 : 1
46. Holík 0 : 2
50. Plášek 1 : 2
56. Zaťovič 1 : 3
59. Kollár 1 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Komety v předehrávce 37. kola extraligy zdolali v Olomouci domácí Kohouty 4:1. Brno v utkání využilo dvě přesilové hry. Kometa vyhrála druhý z posledních osmi zápasů, Hanáci prohráli pátý z šesti duelů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Andrej Kollár z Brna a brankář Olomouce Branislav Konrád.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

První velké šance zápasu si vytvořili Brňané během přesilové hry, ale Šalého pokus zamířil jen do tyče a Kollár z mezikruží těsně minul. Hned poté udržel Furch puk před brankovou čarou při nebezpečném závaru. Dobrým zákrokem se prezentoval také olomoucký Konrád při Raškově střele z mezikruží.

Druhá třetina začala stejně opatrně, jako skončila první část hry. Po pěti minutách se zjevil sám před Furchem Musil, jenže trefil jen beton brněnského brankáře. Furch poté zasáhl také proti střele Navrátila a domácí Konrád v krátkém sledu pokryl Koblížkovo zakončení.

Důležitou první branku zápasu vstřelila Kometa v přesilové hře, kdy Kučeříkovu pobídku před branku usměrnil za Konrádova záda Flek. Olomouc mohla vzápětí vyrovnat, ale Kuskovu střelu směřující do odkryté branky zastavil jeden z hráčů Komety.

Třetí třetina začala olomouckou přesilovou hrou, při které Furch dvakrát zasáhl proti Navrátilovi. Hned po návratu z trestné lavice se k nenápadné střele odhodlal Pospíšil a Konráda podruhé zachránila branková konstrukce. Poté olomoucký brankář svůj tým podržel při samostatném úniku Koblížka, který zamířil jen do lapačky.

Přesto se Kometa dostala do dvoubrankového vedení, když v přečíslení dvou proti jednomu uspěl Holík. Olomouc vzápětí snížila, přesnou střelou do pravého horního rohu se prezentoval bývalý brněnský útočník Plášek.

Poté Kometa využila druhou přesilovou hru v zápase a zvýšila znovu na rozdíl dvou branek. Mezi střelce se zapsal Zaťovič, který usměrnil do sítě Kundrátkovu střelu z levé strany. Brněnské vítězství pak pečetil při power play domácích do prázdné branky Kollár.

Předehrávka 37. kola hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 50. Plášek (Dujsík) - 34. Flek (Kučeřík, Šalé), 46. Holík, 56. Zaťovič (Kundrátek, A. Zbořil), 59. Kollár. Rozhodčí: Hribik, Pražák - Gebauer, Kis. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 5142.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Ondrušek, T. Černý, Mareš, Švrček, Řezníček, A. Rutar - Bambula, J. Knotek, Orsava - P. Musil, Kunc, Plášek - J. Navrátil, Nahodil, Kusko - Olesz, Anděl, Klimek. Trenér: J. Tomajko.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Kučeřík, Holland, Ščotka, Gulaši, Hrbas - Horký, Holík, K. Pospíšil - Flek, Kollár, Zaťovič - Šalé, A. Zbořil, Raška - Süss, Koblížek, Strömberg. Trenér: P. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec