Hlavní obsah

Kometa zdolala i Spartu. Mám radost, že jsem mužstvu pomohl, těší výhra střelce Horkého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po středeční výhře v prodloužení nad Třincem triumfovali před svými fandy i v dalším prestižním extraligovém zápase. Brněnští hokejisté zdolali Spartu 2:1 především díky uzdravenému útočníkovi Luboši Horkém, který vstřelil oba góly Komety.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Luboš Horký z Brna se raduje z gólu.

Článek

„Měl jsem natažený sval. Ve čtvrtek jsem se ale cítil na tréninku už dobře, a byl jsem připravený nastoupit. Jsem hrozně rád, že jsem dostal důvěru. Mám obrovskou radost, že jsem v takhle ostře sledovaném utkání mužstvu pomohl," září čtyřiadvacetiletý Horký.

Zejména jeho druhá branka byla ukázková. „Andrej Kollár poslal puk před bránu a já se po něm hokejkou natahoval. Poslal jsem ho do sítě baseballově lopatou," usmívá se. „Jsem nadšený, že mi to tam dvakrát spadlo. A věřím, že jsem si nějaké góly schoval i do blížícího se závěru sezony," přemítá.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský inkasuje.

Horký děkuje brankáři Čiliakovi, který zejména v závěru střetnutí hokejisty Brna výtečnými zákroky podržel. „Sparťané nás ke konci zatlačili. Měli jsme i štěstí, zvonila tam tyčka. Tři důležité body jsme ale získali," libuje si.

Kouč Komety Jiří Kalous Horkého chválí. „Byl to jeho zápas. Luboš se do šancí dostává, a tentokrát je i proměnil. My jsme se za stavu 2:0 trochu zbytečně zatáhli do obrany. Pražané měli v závěru převahu, ale jejich nápor jsme naštěstí ustáli. Drželo se nás i štěstíčko. Vítězství si nesmírně považujeme, posunulo nás v extraligové tabulce do klidnějších vod," kvituje trenér s povděkem.

Má radost, že kromě Horkého nastoupili proti Spartě také další dva nedávní marodi Mueller a Vincour. „Je na čase, abychom měli konečně tým z valné části kompletní," těší se Kalous také na návrat slovenských olympioniků Krištofa, Ďalogy a Tomka z Pekingu.

Brňanům momentálně chybí i obránce Holland, který požádal disciplinární komisi o snížení šestizápasového trestu. Ta mu ovšem přidala pro mnohé překvapivě stopku ještě na jeden další mistrovský duel. „Nečekal jsem to, a vůbec se mi to nelíbí. Verdikt nechápu, ale nic s ním asi nenaděláme," krčí Kalous rameny.

Související témata: