Hlavní obsah

Kometu zaplavil smutek. Čtyři hodiny cesty do Liberce, vlastní gól, a zase zpět

Liberec

Kuriózní gól rozhodl o osudu zápasu hokejistů Liberce s Brnem. Bílí Tygři zdolali Kometu 1:0 brankou, která byla připsána obránci Jiřímu Hunkesovi. Zkušený bek se dočkal současně svého premiérového zásahu v libereckém dresu v sezóně po letním příchodu z pražského Lva.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Hunkes na rchivním snímku v dresu Liberce.

Článek

„Byl to velký boj. Vážíme si bodového zisku proti soupeři, který nastoupil v roli druhého celku tabulky," oddechl si Hunkes, který je brněnským rodákem a zápas měl pro něj prestižní příchuť. „Taky bych rád věděl, jak jsem ten gól vlastně dal. Šlo o dost záhadný moment. Musím se podrobně podívat na záznam, ale mám dojem, že si puk do branky srazil hostující hráč. Nepřekvapilo mě, že rozhodčí celou situaci zkoumali u videa. A zřejmě zjišťovali, jestli jsem nezasáhl kotouč vysokou holí. To čekání na verdikt mi nevadilo, věřil jsem, že branku uznají," líčil Hunkes.

„Bohužel se puk odrazil od mojí hlavy do sítě," vysvětlil nepřehledný okamžik brněnský útočník Jakub Koreis, který se v té chvíli snažil před brankovištěm vypomáhat gólmanovi Čiliakovi. „Jedeme k zápasu čtyři hodiny, prohrajeme vlastním gólem a cestujeme smutní zpátky. To naštve, ale měli jsme dost času, abychom s nepříznivým vývojem něco udělali," poznamenal asistent brněnského trenéra Martin Pešout.

Čeho litoval, bylo volnější tempo Komety v první třetině. „Asi jsme urazili štěstěnu. Domácí pak začali dohrávat souboje, bojovali na hranici možností, což nám moc nesedělo. My jsme si přijeli zahrát hokej, a když jsme změnili přístup, už jsme nedokázali dát potřebný gól. Srážela nás křečovitost v přesilovkách," mínil asistent. Komentoval i výkony brankářů. „Náš Čiliak měl jakousi falešnou nulu, protože ho nepřekonal soupeř, ale vlastní hráč. Liberecký Melicherčík se postupně dostal do pohody, ale usnadnili jsme mu jeho práci tím, že jsme dobře nenaložili s našimi šancemi. Prostě porážka nás moc mrzí," zamyslel se Martin Pešout.

Melicherčík poprvé s nulou

Spokojenost naopak čišela z libereckého brankáře Marcela Melicherčíka, který vychytal první čisté konto v dresu Bílých Tygrů. „Obrana pracovala perfektně a měl jsem i štěstí.  Hlavně v poslední desetiminutovce jsem se musel pořádně ohánět. Vydřené vítězství nás aspoň o malý kousíček posunulo dál od nejspodnějších pater tabulky," těšilo slovenského gólmana v severočeských službách.

„Jsme rádi za vítězství 1:0," pravil liberecký kouč Pavel Hynek. „Jeden gól byl hezčí, než druhý," pokusil se o úsměvnou glosu. Ale ve vážném tónu dodal: „Snažili jsme se hrát fyzický hokej, a kdybychom odskočili na dvoubrankový rozdíl, asi by to nebylo tak otevřené až do konce. Body jsme vysloveně vydřeli."

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice