Hlavní obsah

Končit v březnu Zaťoviče nebaví. V nové sezoně si play off zase pořádně užijeme, věří kapitán Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předminulé sezoně padli v extraligovém čtvrtfinále play off hladce s Třincem a letos na jaře nestačili na Liberec dokonce už v předkole. Kapitán brněnských hokejistů Martin Zaťovič je přesvědčený, že Kometa bude hrát v nadcházejícím ročníku nejvyšší soutěže znovu mnohem výraznější roli, a přiblíží se tak úspěchům z let 2017 a 2018, kdy slavila dva mistrovské tituly.

Foto: hc-kometa.cz

Martin Zaťovič věří, že si v nové sezoně užije s Kometou víc radosti.

Článek

„Zejména minulá sezona byla hodně špatná. Končit už v březnu nikoho nebaví. Jsem přesvědčený, že tentokrát dojdeme mnohem dál a play off si zase pořádně užijeme. Já pro to udělám maximum," tvrdí Zaťovič. K optimismu ho opravňují příchody brankáře Furcha, obránců Kundrátka, Ščotky či Hrbase a útočníků Fleka, Koblížka nebo Strömberga. „Jsou to vesměs ostřílení borci, kteří mají s vyřazovacími boji v ligách různých zemí značné zkušenosti. Jak se v kabině bavíme, všichni mají úplně stejnou touhu jako já," kvituje s povděkem.

Má radost, že se v pokročilém hokejovém věku setkal v jednom mužstvu s dlouholetým kamarádem Tomášem Kundrátkem. „Oba pocházíme z Přerova, známe se hrozně dlouho. Když ho Kometa poprvé kontaktovala, ozval se mi, a já mu poradil, aby na nabídku určitě kývl. Vždyť potřebuju pro cesty do Brna na tréninky a zápasy řidiče," směje se sedmatřicetiletý Zaťovič. Je rád, že teď spolu sedí v jedné kabině. „Tomáš je mimořádně kvalitní bek, což dokazoval v Třinci i v nároďáku. Čím víc takových hráčů v Kometě bude, tím budeme silnější," má jasno.

Foto: hc-kometa.cz

Martin Zaťovič (uprostřed) v novém dresu Komety.

Je si jistý, že současný brněnský tým je o dost kvalitnější než v uplynulém extraligovém ročníku. „Platí to především o defenzívně. Jména na papíře však ještě dobré výsledky nezaručují. Důležité bude, co budeme předvádět na ledě. Už první zápasy hodně naznačí," těší se Zaťovič na čtvrteční premiérový duel s Karlovými Vary.

Z toho, že Brňané nedosahovali v přípravných zápasech nijak oslnivých výsledků a v Ostravě si dokonce trhli vysokou porážkou 1:7 ostudu, velkou vědu nedělá. „Ještě před dvěma týdny jsme tvrdě pracovali na fyzičce a taky si zvykali pod koučem Pešoutem na trochu jiný herní styl. Loni jsme vyhráli v přípravě skoro všechno, a pak nám vstup do sezony moc nevyšel. Kéž by to tentokrát bylo naopak," přeje si.

V elitní útočné formaci Komety už nebude Zaťovič nastupovat s americkým kanonýrem Muellerem, který nečekaně přestoupil do Vítkovic. Jeho místo s největší pravděpodobností zaujme teprve sedmnáctiletý mládežnický reprezentant Eduard Šalé. „Chceme mu s Petrem Holíkem pomoct zvyknout si na mužský hokej. Je to podobně velký talent jako před pár roky Martin Nečas. Má kariéru skvěle rozjetou. Když na sobě bude tvrdě makat a nabere ještě nějaká kila, čeká ho velmi slibná budoucnost," míní brněnský lídr.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice