Hlavní obsah

Trenér Pešout by rád pozvedl Kometu zase výš. Za výhru nad Vary se chystá vypsat prémii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předminulé sezoně vypadli v extraligovém čtvrtfinále hladce s Třincem a letos na jaře dokonce už v předkole play off s Libercem. Brněnští hokejisté, kteří přes léto značně obměnili kádr, by v nadcházejícím ročníku nejvyšší soutěže chtěli znovu hrát mnohem důstojnější roli. „Samozřejmě že chci pozvednout Kometu zase výš,“ má jasno trenér Martin Pešout, který se vrátil do Brna z Karlových Varů. Jako asistent slavil v moravské metropoli mistrovský titul v roce 2017.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Brna Martin Pešout.

Článek

„Nechci říkat, na jaké konkrétní umístění bychom chtěli dosáhnout teď. Všichni pochopitelně děláme hokej proto, abychom pozvedli na konci sezony pohár nad hlavy. Je to ovšem postupný proces. Máme v mužstvu dost nových hokejistů a zvykáme si na trochu jiný styl hry. Musí si to všechno nejdřív na ledě sednout," tvrdí Pešout. Za hlavní favority extraligy považuje Pardubice, Spartu a Třinec. „Uvidíme, kdo se k nim přidá. Kéž bychom to byli my," přeje si.

Má radost, že se vedení klubu povedlo tým před novou sezonou notně posílit. „Je to zásluha majitele Libora Zábranského. Hlavně do obrany přivedl beky, kteří patří k extraligové špičce, nebo jsou dokonce členy národního mužstva," těší Pešouta, že za Kometu budou nastupovat Kundrátek z Třince, Ščotka z finského Jyväskylä či Hrbas z Litvínova.

Foto: hc-kometa.cz

Libor Zábranský na střídačce Komety.

Brněnskou ofenzívu by měli vyztužit reprezentant Flek z Karlových Varů, Strömberg s Koblížkem z finské Kouvoly a odchovanec Dufek z Plzně. „Řada hráčů se k nám z různých důvodů připojila až v červenci na začátku přípravy na ledě. Proto jsme se i v tomto období hodně zaměřili na fyzičku. I kvůli tomu jsme asi neměli úplně nejlepší výsledky v přípravě. Teď už ale dva týdny ladíme formu. Věřím, že kluci budou mít větší drajv a začneme v mistrovských zápasech proměňovat šance," uvítal by.

Pešout si cení, že do kádru mužstva přibyl na poslední chvíli gólman se zkušenostmi z národního týmu Dominik Furch. „Je to pro nás velká pomoc. Hodlám na začátku sezony spoléhat na brankářskou dvojici Furch - Čiliak," má jasno.

Nepohrdl by ještě i dalším posílením. „Momentálně to ovšem není na pořadu dne. Až případně podle toho, jak do sezony vstoupíme, a kde nás bude tlačit bota," je spokojený se současným kádrem. Jedním z vytipovaných borců je karlovarský forvard Černoch. „Já ho kdysi do Varů přivedl, a tak nebudu tvrdit, že bych o něj neměl do budoucna zájem," uvedl Pešout na adresu účastníka letošního mistrovství světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games.

Hokejisté Komety otevřou nový ročník nejvyšší soutěže ve čtvrtek domácím duelem s Karlovými Vary. „Já a Jakub Flek jsme tam spoustu let působili. Je to pro nás docela pikantní úvod. Asi vypíšeme v kabině nějakou prémii," naznačil, jak moc si přeje na úvod sezony tři extraligové body.

Pešout nevylučuje, že se i v této sezoně občas objeví po jeho boku na brněnské střídačce majitel Komety Libor Zábranský. „On je s námi každý den. Jsme domluveni, že kdykoliv bude chtít, připojí se i při zápase. Nepokládám to za nějaký strašák," tvrdí.

Reklama