Hlavní obsah

Konec bratrské dvojice ve Zlíně: Cizinec s vysokou gáží musí být tahounem, říká Hosták

Aktualizováno

Slibovali si od něj, že stejně jako jeho o šest let starší bratr Roberts, který v klubu působí už třetí sezónou, bude velkou ofenzivní hrozbou, jenže očekávání nenaplnil. Jednadvacetiletý lotyšský hokejový útočník Rihards Bukarts už po necelých třech měsících ve Zlíně končí, s Berany se dohodl na vzájemném ukončení spolupráce.

Foto: www.hokej.zlin.cz

Rihards Bukarts ve Zlíně předčasně končí.

Článek

„Důvodem je jeho slabá produktivita, v posledních zápasech se nevešel do sestavy. Samotný Rihards nebyl spokojen se zápasovým vytížením a se současnou pozicí v týmu. Po vzájemné dohodě jsme korektně došli k tomuto řešení," uvedl pro oficiální zlínské stránky Martin Hosták, generální manažer klubu.

Rihards Bukarts odehrál v probíhající extraligové sezóně za Berany sedmnáct utkání, v nichž vstřelil dvě branky a na další dvě nahrál. Postupem času se ale začal účastník letošního světového šampionátu propadat sestavou, poslední tři zápasy už z ní dokonce vypadl.

„Cizinec s poměrně vysokou gáží musí být tahounem týmu, ne být na hraně sestavy. Tam je místo pro vlastní juniory, což je filosofie klubu. Rihards dostával stále méně prostoru až nakonec ze sestavy vypadl úplně. Svou pozici dával trenérům najevo, nicméně mužstvo v posledních zápasech pravidelně bodovalo a složení se neměnilo," dodal Hosták.

Reklama

Související témata: