Hlavní obsah

Konečně reakce! Kometu za rasistické chování fanoušků šetří disciplinárka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel hokejové extraligy Martin Loukota přece jen zareagoval a s dvoudenním zpožděním předal disciplinární komisi podnět, aby řešila rasistické urážky z brněnského hlediště směřující během čtvrtfinálové série play off na vítkovického útočníka romského původu Dominika Lakatoše.

Rasistické útoky v extralize? Vadí mi, že nikdo s tím nic nedělá, stěžuje si novinář v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Chování brněnských fanoušků nelze přecházet bez povšimnutí. Chceme vyslat jasný signál, že takové projevy netolerujeme a fanoušci si snad uvědomí, že je třeba respektovat všechny aktéry utkání i protihráče," prohlásil Loukota, jenž začal oficiálně jednat teprve ve středu večer, poté co během dne v podcastu našeho webu Za mantinelem zazněla odsuzující kritika za jeho nečinnost.

Situace přitom eskalovala už v pondělí. „Některé momenty v zápasech mezi Vítkovicemi a Brnem byly vyhrocené, což k vyřazovacím bojům patří. Ledacos se dá zkousnout a přejít. Ale jsou věci, které je třeba zpětně zhodnotit a potrestat, mluvím hlavně o hanlivém skandování na Dominika Lakatoše," prozradil Loukota s tím, že s vedením Komety byl už během v kontaktu a snažil se situaci řešit.

„Brněnský klub se od chování svých fanoušků distancoval a přijal opatření, která měla urážkám předejít. Nicméně nedokázal si to pohlídat a nese tak zodpovědnost za jejich chování v hledišti," tvrdil ředitel extraligy. Žádná veřejná reakce Komety, natož omluva soupeři ale dosud není známa.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec