Hlavní obsah

Kouč Kalous bude pokračovat na lavičce Mladé Boleslavi

Hokejisty Mladé Boleslav povede i v nadcházející sezoně hlavní trenér Jiří Kalous, který Bruslařský klub převzal 12. ledna po odvoleném Ladislavu Čihákovi. Osmapadesátiletý asistent trenéra Radima Rulíka u české reprezentační dvacítky, která letos získala na mistrovství světa dvacítek v kanadském Halifaxu stříbro, se dohodl s desátým týmem tohoto ročníku extraligy na prodloužení smlouvy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jiří Kalous bude na lavičce Mladé Boleslavi pokračovat

Článek

"Patří mezi nejzkušenější trenéry současné české hokejové scény. Byl pro nás jasnou volbou, a když projevil zájem o pokračování svého působení u nás, měli jsme pochopitelně radost," řekl klubovému webu sportovní ředitel Martin Ševc.

Součástí dohody mezi oběma stranami je Kalousovo uvolnění na juniorské mistrovství světa juniorů, které se uskuteční na přelomu prosince a ledna. Kalous bude mít i nadále dva asistenty. Dosud to byli Petr Haken a Václav Pletka. "Složení realizačního týmu, včetně asistentů hlavního trenéra, momentálně finišujeme a budeme o něm v nejbližší době informovat," doplnil Ševc.

Kalous převzal tým v době, kdy byl na jedenáctém místě se 43 body z 35 utkání. Předtím vedli Bruslařský klub ve dvou duelech po Čihákově konci Haken s Pletkou a díky jedné výhře získali tři body. Po základní části skončila Mladá Boleslav s 67 body z 52 utkání desátá.

V předkole play off vypadli Středočeši s Kometou Brno po porážce 1:3 na zápasy. Nenavázali na účasti v semifinále z předešlých dvou sezon pod koučem Rulíkem, který se přes stále ještě platný kontrakt dohodl po minulé sezoně na odchodu do Pardubic.

Tým převzal jako hlavní kouč Čihák, který původně mířil do Mladé Boleslavi spolupracovat s Rulíkem po ročním působení v roli asistenta trenéra Hradce Králové.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice