Hlavní obsah

Krásný zážitek. Výsledek je ale pro nás hořká kaňka, smutní brankář Komety Furch po vysoké prohře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doufali, že je výhra v Olomouci nakopne, avšak ve speciálním extraligovém utkání pod otevřeným nebem v Bratislavě proti Třinci to nepotvrdili. Brněnští hokejisté podlehli v ostře sledovaném duelu obhájcům titulu vysoko 1:6 a na brankáři Komety Dominiku Furchovi bylo znát po zápase značné zklamání.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Komety Brno Dominik Furch inkasuje třetí gól v utkání proti Třinci v Bratislavě.

Článek

Jak se budete za střetnutím na Národním fotbalovém stadionu ve slovenské metropoli ohlížet?

Byla to mimořádná událost pro nás i pro fanoušky, kteří dorazili v hojném počtu. Jenže ten výsledek je pro nás hodně hořká kaňka.

Takže byste na utkání nejraději hned zapomněl?

To zase ne. Ne každý hokejista má to štěstí, že si takový zápas zahraje. A když, tak většinou jen jednou v kariéře. Je krásné, že jsme mohli být na moderním stadionu součástí něčeho takového. Ten výsledek ovšem hrozně mrzí.

Jak se na utkání pod širým nebem podepsaly povětrnostní podmínky?

Mrholilo, ale to bylo pro všechny stejné. Paradoxně nám to mohlo spíš nahrát, protože Oceláři mají v mužstvu víc technických hokejistů. Rozdíl to ale navzdory horšímu ledu nesmazalo.

Takže rozhodlo hlavně to, že Třinečtí jsou v poslední době v mnohem lepší herní pohodě než vy?

Asi ano. Déšť ani chlad neměly na utkání žádný podstatný vliv. Rozhodují hráči na ledě. Třinci se poslední dobou daří, a v Bratislavě to potvrdil. Byl lepší. Zejména v produktivitě. Vyhrál zaslouženě.

Nečekali jste, že vám předchozí triumf v Olomouci pomůže víc?

Moc nám to poslední dobou nešlo, a tak jsme věřili, že vítězství na Hané pro nás bude znamenat impuls, díky němuž se herně a výsledkově zvedneme. Do Bratislavy jsme se hodně těšili, hrozně moc jsme chtěli urvat nějaké body. Nepodařilo se, a tak musíme na zlepšení makat dál.

Reklama