Hlavní obsah

Krejčí chybí na ledě i v kabině. Najde Olomouc nového lídra?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postoupit minimálně do předkola play-off chtějí v nadcházejícím extraligovém ročníku hokejisté Olomouce. Cílem je zároveň i lepší hokej především v útoku, byť už nemají hvězdného centra Davida Krejčího, který se po sezoně na Hané vrátil do Bostonu, za který předtím v NHL hrál patnáct roků.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Olomouce Jan Tomajko (vpravo) s asistentem Borisem Žabkou během přípravného zápasu s Kometou Brno.

Článek

„Byl to jednoznačný lídr. Takového borce prakticky nelze nahradit. Jeho roli bude muset převzít více hráčů. Táhnou by to měli Honza Káňa a posily z Hradce Králové a Plzně Jakub Orsava a Pavel Musil. Věřím ale, že i ostatní kluci od Davida něco odkoukali a že už nebudeme mít jen jednu kvalitní pětku, ale čtyři," řekl v úterý novinářům jednatel klubu a hlavní trenér Jan Tomajko. V ofenzívě by mohli pomoci i další noví hráči Lukáš Anděl z Pardubic a reprezentant do dvaceti let Matouš Menšík.

„David nám bude chybět nejen na ledě, ale i v kabině. Výborně zapadl do party. Myslím, že i my budeme chybět mu a třeba se jednou ještě vrátí. Teď tu ale není a útočníci, co přišli, jsou kvalitní. Těžší to bude i pro soupeře. Dříve se chystali jen na jednu lajnu, všechny defenzivní hráče soustředili výhradně na Krejču. Teď máme všechny útoky vyrovnané.," přidal svůj pohled kapitán Kohoutů Jiří Ondrušek.

Hanáci kromě Krejčího přišli i o kouče Zdeňka Motáka, který zamířil do Třince. Tomajko vede tým se slovenským asistentem Borisem Žabkou. „Má na starosti obránce. Přinesl nějaké nové věci a na rozdíl od Zdeňka je impulzivnější. I on nám pomůže," konstatoval Tomajko.

„Chce po nás větší podporu útoku. Zadák bez puku ze vzdálenější strany by měl jezdit častěji dopředu. Bude to pro nás více o bruslení, náročnější," prozradil Ondrušek.

Jiný hokej ale Kohouti hrát nebudou. „Nemám rád řeči o tom, že jeden rok hrajeme takto a druhý úplně jinak. Hokej je pořád stejný. Když máte puk, chcete dát gól, když ho nemáte, snažíte se ho získat. Od toho se všechno odvíjí," podotkl olomoucký lodivod.

Do extraligy Hanáci vstoupí v pátek v Plzni a nadšeni z toho nejsou. „Začínat tam není nic jednoduchého. „Očekávám od domácích obrovskou bojovnost, že na nás vlítnou. I my se ale budeme rvát ze všech sil," zdůraznil. „Už se těšíme na ostré zápasy. Tréninků bylo hodně. Los ale máme těžký," připustil i Ondrušek.

Reklama