Hlavní obsah

Krieger se ukázal jako dravec. Zabolí takhle doma ztratit zápas, litoval obránce Rytířů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát nad Vítkovicemi vedli, jenže nakonec hokejisté Kladna doma nezískali ani bod a promarnili tak šanci uniknout ze dna tabulky. O výhře hostů 3:2 před ůvbec nejnižší návštěvou této extraligové sezony (1552 diváků) rozhodla využitá přesilovka za dost přísné vyloučení Martina Procházky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Peter Krieger se postaral o rozhodující branku utkání (archivní foto)

Článek

Útočník Rytířů podle sudích u mantinelu zasáhl sehnutého Kriegera loktem do hlavy a sám faulovaný hráč pak vstřelil 48 sekund před koncem rozdílový gól. „Hodně zabolí, když se takhle ztratí zápas, který se pro nás dlouho vyvíjel hodně dobře a určitě jsme z něj nemuseli odcházet s prázdnou," říkal obránce Jakub Babka.

„Byla tam nějaká vyloučení, nevytvořili jsme si žádné velké šance a dostali jsme v poslední minutě gól," lakonicky konstatoval kladenský trenér Otakar Vejvoda.

Vítkovice jsou doma nejúspěšnějším týmem v soutěži, ale na plný bodový zisk z cizího ledu čekaly od 14. října. „Nakopla nás obě vyrovnání, pak hlavně, že jsme ve třetí třetině ustáli oslabení o dva chlapy. Potom stačilo využít jedinou možnost, kdy si Peter Krieger úžasně nohou zpracoval puk na hůl a ukázal dravost v koncovce," ocenil zabijácký instinkt svého amerického spoluhráče obránce Juraj Mikuš.

„Museli jsme to trošku otevřít, když se Kladnu podařilo načít skóre. Musím smeknout před kluky, co dokázali ubránit. Mohli jsme si za to trošku sami, tresty přišly za špatné prostřídání a vyhozený kotouč. Byly to takové smolné okamžiky. Ale obětavostí hráčů v oslabení jsme všechno zvládli. Závěrečnou přesilovku jsme zužitkovali a je to po nás hrozně cenné vítězství venku," hodnotil trenér Miloš Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice