Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 2:3Pech pro Rytíře, Ridera rozhodla v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Brodecki 1 : 0
24. Marosz 1 : 1
28. Babka 2 : 1
31. Chlán 2 : 2
60. Krieger 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté druhých Vítkovic vyhráli ve 24. kole extraligy na ledě posledního Kladna 3:2 a potřetí za sebou naplno bodovali. V čase 59:12 rozhodl v přesilové hře americký útočník Peter Krieger. Rytíři před nejnižší návštěvou této extraligové sezony 1552 diváků vyšli podruhé za sebou naprázdno.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zklamaní kladenští hokejisté (archivní foto)

Článek

Jako první zahrozil ve 3. minutě domácí Ondřej Bláha, jehož střelu z levého kruhu zneškodnil Stezka. Na druhé straně neměl po přečíslení po Lakatošově přihrávce přesnou mušku Fridrich.

Hrálo se dlouho bez šancí a až v 11. minutě vyzkoušel kladenského brankáře Brízgalu Dej. Ostravané potom nic nevytěžili ze své převahy a naopak 93 sekund před koncem první třetiny inkasovali. Indrák našel mezi kruhy Brodeckého, který zamířil přesně k levé tyči.

V úvodu druhé části se nedostal po Plekancově střele k dorážce Procházka, vzápětí trefil Dotchin od modré čáry tyč a další možnost Rytířů měl Indrák. Ve 24. minutě hosté vyrovnali, po Mikušově přihrávce zakončil do odkryté branky Marosz.

V čase 27:41 vrátil Kladnu vedení obránce Babka, který na pravém kruhu dostal prostor k zakončení a trefil se k bližší tyči. V polovině utkání hosté opět smazali ztrátu, když Raskobovu ránu tečoval před Brízgalou Chlán. Rytíři se ubránili při Dotchinově trestu, potom si kladenský gólman poradil s Kochovou střelou.

V úvodu třetí třetiny se Ostravané snažili pojistit náskok. Rytíři dostali možnost hrát přesilovou hru po Raskobově faulu, ale do šance se nedostali. Domácí pak nevyužili ani dlouhou početní výhodu po špatném střídání Vítkovic a Gewieseho vyhození puku na trestnou lavici, při které hráli i 14 sekund v pěti proti třem.

Po Procházkově zákroku u mantinelu na Kriegera dostali hosté v závěru přesilovku a právě americký útočník ji využil. Dostal se před Brízgalu a překonal ho bekhendem. Kladno mělo ještě po Mikušově trestu na 29 sekund početní výhodu umocněnou power play, ale Stezka kryl šanci Brodeckého.

24. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Brodecki (Indrák, Klepiš), 28. Babka (Cibulskis, Plekanec) - 24. Marosz (Mikuš), 31. Chlán (Raskob, Lakatoš), 60. Krieger (Roberts Bukarts, Lakatoš). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - J. Svoboda, Gerát. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 1552.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Indrák, Klepiš, Brodecki - Pytlík, Zikmund, Melka - O. Bláha, Filip, Michnáč - M. Beran. Trenér: O. Vejvoda ml.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Grman, Mikuš, Gewiese, J. Stehlík - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - M. Kalus, Lindberg, Dej - Bernovský, Marosz, L. Krenželok. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články